FOTO: Proiectul cultural „Trăinicia tradiţiilor locale” a ajuns la final

FOTO: Proiectul cultural „Trăinicia tradiţiilor locale” a ajuns la final

Asociaţia Cultural-artistică „Albeşteanca” din comuna Albeşti judeţul Botoşani a organizat activitatea de închidere a proiectului cultural „Trăinicia tradiţiilor locale” demarat în luna iulie a acestui an, proiect realizat cu finanţare nerambursabilă din partea Consiliului Judeţean Botoşani.

Conferinţa de închidere a proiectului a avut loc ieri 24 octombrie a.c., la Albeşti, şi s-a desfăşurat sub deviza „Am reuşit, vom continua...”.

Au fost prezenți membrii ansamblurilor folclorice "Mugurelul albeștean" din Albești, "Muguraşii" din comuna Lunca, "Todireanca" din comuna Todireni și "Flori de Busuioc" din comuna Trușești, grupuri ţintă ale proiectului,  precum şi partenerii implicaţi în proiect – şcoli şi autorităţi ale administraţiei publice din localităţile Truşeşti, Lunca şi Todireni.

Asociaţia „Albeşteanca”, în cadrul căreia activează Ansamblul „Mugurelul albeştean” s-a constituit ca o „familie” folclorică în care tinerii şi copiii pot descoperi un model de dăruire şi pasiune pentru tradiţia jocurilor şi cântecelor populare, precum şi pentru costumul popular vechi şi autentic.

(Transmite Irina Gavril – învăţător, reprezentant legal în echipa proiectului cultural “Trăinicia tradiţiilor locale” Albeşti)





 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Veste bună pentru bunica Elena, femeia singură și imobilizată la pat. ”Mulțumim tuturor celor ce ați ajutat concret!”

astăzi, 10:50
50

O asociație din Botoșani s-a oferit chiar să o preia pe bunica Elena în centrul destinat oamenilor fără adăpost.Astfel, potrivit celor transmise de preoteasa Anamaria Macuc, cea care a...

O femeie de 97 de ani a ieșit singură din casa cuprinsă de flăcări! (Foto)

astăzi, 10:14
161

O femeie în vârstă de 97 de ani, din localitatea Pădureni, a rămas fără casă în urma unui incendiu generat, cel mai probabil, de jarul căzut din sobă pe materiale combustibil...

Zi neagră pentru drumari: o femeie de 45 de ani a murit, un bărbat este în stare gravă. Apel către participanții la trafic!

astăzi, 09:41
736

În timp ce efectua lucrări de întreținere curentă, o echipă de drumari a fost implicată într-un accident rutier.Cu toate că lucrările efectuate erau semnalizate corespunz...