FOTO: Proiect Erasmus+ coordonat de Școala Gimnazială din Dobârceni

FOTO: Proiect Erasmus+ coordonat de Școala Gimnazială din Dobârceni

Școala Gimnazială Nr. 1 Dobârceni , coordonatoare a proiectului Erasmus+ „The past- an evolved gateway to the future!”,  a participat în perioada 16-20 decembrie a.c., cu un număr de șapte cadre didactice ale școlii la cursurile de formare profesională de scurtă durată în provincia Adana- Școala Sehit Muhammet Ali Demir Ortaokulu (Turcia).

Formarea a constat în participarea celor cinci parteneri din Macedonia, Turcia cu regiunile istorice Adana și  Antalya, Bulgaria și România la activități care au promovat tradițiile și obiceiurile specifice momentelor importante ale vieții oamenilor din provincia Adana.

Presa turcă( on- line și scrisă) relatează pe larg această vizită. Mai mult, la decernarea certificatelor de formare au participat guvernatorul regiunii Adana și ministrul educației din această provincie. Tot atunci Școala Gimnazială Nr. 1 Dobârceni a oferit plachete, drapelul României și al Uniunii Europene, simboluri ale unui parteneriat solid.

Activitățille, diverse și interesante au avut ca obiectiv și prezentarea caracteristicilor esențiale ale țării, ale sistemului de învățământ, identitate lingvistică și culturală în contextul european.

Această primă activitate a proiectului nostru va fi urmată în lunile aprilie și iunie 2020 de mobilități pe termen scurt cu echipe a câte cinci elevi din fiecare țară parteneră împreună cu alți doi profesori însoțitori. În anul 2021, Școala Gimnazială Nr. 1 Dobîrceni va fi gazda celei de-a patra activități din proiect, urmând ca ultima întâlnire să se desfășoare tot în Turcia, de data aceasta în orașul Finike din regiunea Antalya- Școala Izmail Erol Ortaoculu.

Directorul Școalii Gimnaziale Nr. 1 Dobîrceni , prof. Grapan Teodora, care este și coordonatorul acestui proiect, alături de prof. Vechiu Mariana Doinița vor organiza în luna iulie 2020 o întâlnire de management , activitate ce precede raportul anual al proiectului, la care vor participa coordonatorii și persoanele de contact ale țărilor partenere.

(Teodora Grapan)



 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
59

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
471

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
167

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...