Fara reclame în școli! Legea a trecut de Senat

Fara reclame în școli! Legea a trecut de Senat

Publicitatea la produse comerciale va fi interzisa total in scoli, atat in cele de stat, cat si cele private. Proiectul de lege a fost initiat de PSD-ALDE si a fost adoptat, luni, de Senat. Initiatorii sustin ca firmele desfasoara campanii sustinute de marketing in scoala, care devine astfel un "talcioc national", scrie Profit.ro.

De asemenea, acestia mai arata ca unitatile de invatamant din Romania sunt un teritoriu ravnit de firme, intrucat copiii au devenit cel mai important public-tinta pentru producatori.

"Astfel, cand un produs poate fi folosit de copii, toate armele marketingului, ale firmelor, sunt indreptate catre acestia. In scoli, copii reusesc cel mai repede sa-i convinga pe parinti, sa le cumpere produsul respectiv.

De asemenea, copiii, pe cat de repede sunt atrasi de un produs, pe atat de repede se plictisesc de acesta, astfel ca marketingul stie ca daca reuseste sa-i cucereasca, dorinta de a avea acest produs nu-i tine mult. De aici izvoraste si dorinta firmelor de a-i avea clienti", potrivit autorilor proiectului de lege.

Astfel, se propune interzicerea publicitatii comerciale in scolile de stat, cele private, in crese sau camine pentru elevi, dar si alte unitati similare. In plus, si publicitatea pentru servicii se incadreaza la aceasta interdictie.

Amenzile in caz contrar pot fi cuprinse intre 1.500 si 4.000 de lei, acestea urmand a fi aplicate de reprezentantii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului.

Proiectul va fi transmis spre dezbatere si adoptare Camerei Deputatilor, care este for decizional.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
591

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
80

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
108

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...