Expoziţie de pictură a elevilor de la Liceul de Artă Botoșani - Conexiuni între tradiţie şi modernitate! FOTO

Expoziția "Conexiuni" reuneşte lucrările elevilor din clasele a XII-a şi a XI-a, secţia Arte plastice, de la Liceul de Artă "Ştefan Luchian" şi este deschisă publicului timp de o săptămână, începând din data de 21 iunie 2017, ora 12.00.

Expoziţie de pictură a elevilor de la Liceul de Artă Botoșani - Conexiuni între tradiţie şi modernitate! FOTO

Ia, cămașă tradițională românească de sărbătoare, a cărei tehnică de confecţionare s-a transmis de la mamă la fiică, din generaţie în generaţie, este simbolul credinţei, identităţii culturale şi creativităţii românilor de pretutindeni, din matricea mitică a străbunilor ridicând mlădiţe şi coborând rădăcini care ne ancorează în suflet mândria de a aparţine acestui popor.

Ieşind în întâmpinarea Zilei internaţionale a iei româneşti, care în data de 24 iunie 2017 se sărbătoreşte pentru al cincilea an consecutiv, Liceul de Artă „Ştefan Luchian” Botoşani, în colaborare cu Muzeul Judeţean Botoşani, secţia Etnografie, organizează o expoziţie de pictură a cărei temă este tradiţia, arta populară, ia românească transfigurată în culoare şi suflet.

"Conexiuni", aflată acum la cea de-a doua ediţie, se doreşte a deveni tradiţie, sărbătoare a creativităţii şi a portului popular românesc, expoziţie anuală şi, de ce nu, concurs de pictură având ca temă tradiţia milenară a acestui popor, ilustrată de talentul şi sensibilitatea mânuitorului de penel şi culoare de pretutindeni, astfel dorindu-se reunirea unor lucrări care vor contura specificul fiecărui colţ de ţară şi vor milita pentru reîntoarcerea la matca străveche a sufletului românesc.




Sunt „Conexiuni” între tradiţie şi modernitate, între noile jocuri de culori şi modelele tradiţionale, între generaţii de creatori care, deşi au viziuni şi concepţii diferite, se împacă în limbajul comun al artei.

Toate aceste gânduri şi speranţe au fost mărturisite publicului de către doamnele profesor Genoveva Dolhescu-Gordaş şi Adina Strugariu, care au coordonat expozanţii şi de către doamna Laura Tocariu, muzeograf şef-secţie la Muzeul de Etnografie, gazdă a expoziţiei.

„Conexiuni” reuneşte lucrările elevilor din clasele a XII-a şi a XI-a, secţia Arte plastice, de la Liceul de Artă „Ştefan Luchian” şi este deschisă publicului timp de o săptămână, începând din data de 21 iunie 2017, ora 12.00. (Mihaela Arhip, responsabil Comisia pentru promovarea imaginii Liceului de Artă "Ştefan Luchian", Botoşani)







 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
170

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
72

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
245

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...