Evaluare unitară pentru toți directorii de școli! Ce se pregătește!

Șefii din educație vor să schimbe modalitatea de evaluare a activității directorilor și directorilor adjuncți ai unităților de învățământ preuniversitar. 

Evaluare unitară pentru toți directorii de școli! Ce se pregătește!

Potrivit Iulianei Nacu, președinte Sindicatului Învățământului Preuniversitar (SIP) Botoșani, la nivelul Ministerului Educației se lucrează în prezent la o metodologie în baza căreia să se facă această evaluare.

Până acum activitatea directorilor era evaluată de reprezentanți din cadrul Inspectoratului Școlar, iar directorii ajuncți eram evaluați la nivelul unității, de către directori.

"La nivel central se lucrează la metodologia pentru evaluarea activității manageriale a directorilor și directorilor adjuncți din unități de învățământ preuniversitar. Se va face o evaluare pe baza unor fișe cadru, aprobate de Ministerul Educației Naționale, de către o comisie de la nivelul Inspectoratelor Școlare, și există în proiect niște date limită 30 septembrie, 30 octombrie, dar nu știm deocamdată dacă așa vor rămâne. Va fi o evaluare centralizată, pentru ca activitatea directorilor și directorilor adjuncți să fie evaluată în aceleași mod la nivel național, pe baza acelorași criterii. Este o măsură bună pentru că așa se poate vedea care director are performanțe mai mari, într-un mod unitar. Fișele cadru vor fi aprobate la nivel național", a precizat Iuliana Nacu.

Directorii primesc calificative după evaluarea activității manageriale, majoritatea diretorilor din județul Botoșani fiind evaluați până acum cu "Foarte Bine", rare fiind cazurile când s-au dat alte calificative.  

 

 

Spune-ne opinia ta