Evaluare diferită la probele practice pentru concursurile din învățământ, la Botoșani. "Voi propune o modificare"

Evaluare diferită la probele practice pentru concursurile din învățământ, la Botoșani. "Voi propune o modificare"

 Liviu Axinte, presedintele LSI Botosani  

Modul în care se desfășoară probele practice pentru concursurile din învățământ, din calendarul mobilității personalului didactic, este diferit la nivelul județului Botoșani de alte județe, susține președintele Ligii Sindicatelor din Învățământ (LSI), Liviu Axinte. 

Din discuțiile avute cu colegi din țară acesta a constatat că sunt județe unde la inspecțiile la clasă vine metodistul, candidații nemaifiind nevoiți să se deplaseze la alte unități de învățământ unde să susțină aceste probe cu elevi noi.

Liviu Axinte spune că la în anul școlar următor va propune ca această modalitate de evaluare să fie implementată și la Botoșani. 

"La ora actuală s-a încheiat etapa de desfășurare a inspecțiilor la clasă pentru concursul de titularizare și s-a făcut evaluarea punctajelor pentru detașări. Modul de derulare este diferit de alte județe. În alte județe, metodistul care este planificat să îl inspecteze pe profesor vine la clasa unde are el, nu vine profesorul la o clasă pe care nu o cunoaște să țină lecție, cum e la noi. Voi propune pentru anul următor să fie și la noi așa, pentru că m-a sunat cineva din alt județ care m-a întrebat cum se derulează la noi pentru că vrea să susțină inspecția la Botoșani. Este aceeași metodologie, dar în comisia județeană se stabilește cum se derulează. Inspecția se stabilește pe două-trei centre și toți candidații au fost repartizați acolo. Am spus că în alte județe metodistul era delegat să meargă la profesor și acesta făcea lecția la clasa lui. E o diferență mare", a precizat Liviu Axinte, președintele LSI Botoșani. 

 

Spune-ne opinia ta