Elevii si prescolarii se intorc luni la scoala, peste trei saptamani intra din nou in vacanta!

Elevii si prescolarii se intorc luni la scoala, peste trei saptamani intra din nou in vacanta!

Elevii si prescolarii se intorc la cursuri, luni, dupa vacanta de iarna care a inceput in 23 decembrie. Ei vor intra din nou in vacanta, pentru o saptamana, la inceputul lunii februarie. In acest an scolar, probele orale pentru prima sesiune a Bacalaureatului vor avea loc in luna februarie, astfel ca inscrierile se fac in saptamana 29 ianuarie - 2 februarie.

Acest an scolar insumeaza 176 de zile lucratoare (35 de saptamani).

Potrivit ordinului ministrului Educatiei privind structura acestui an scolar, urmatoarea vacanta -  intersemestriala - va fi intre 3 si 11 februarie 2018.

Primul semestru se va incheia in 2 februarie 2018, iar semestrul al II-lea va incepe in 12 februarie si se va incheia in 15 iunie.

Vacantele elevilor sunt programate astfel: vacanta de iarna (23 decembrie 2017 - 14 ianuarie 2018), vacanta intersemestriala (3 - 11 februarie 2018), vacanta de primavara (31 martie - 10 aprilie 2018) si vacanta de vara (16 iunie - 9 septembrie 2018). Suplimentar, clasele din invatamantul primar si grupele din invatamantul prescolar au avut vacanta si in saptamana 28 octombrie - 5 noiembrie.

Pentru clasele terminale din invatamantul liceal, anul scolar se incheie in 25 mai, iar pentru clasa a VIII-a, in 8 iunie.

Probele orale pentru prima sesiune a Bacalaureatului vor avea loc in luna februarie, iar examenele scrise incep in 25 iunie, conform calendarului anuntat de Ministerul Educatiei Nationale. Inscrierile pentru sustinerea examenului in prima sesiune se fac in saptamana 29 ianuarie - 2 februarie.

Evaluarile nationale la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a se vor desfasura in intervalul 7 - 24 mai.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
611

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
459

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2999

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...