Elevii Seminarului botoșănean au dus "Cartea: trecut, prezent și viitor" la Bălți! FOTO

Elevii Seminarului botoșănean au dus "Cartea: trecut, prezent și viitor" la Bălți! FOTO

Demarat în 2016, proiectul educațional "Cartea: trecut, prezent și viitor", inițiat de cadrele didactice de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox "Sf. Gheorghe" Botoșani, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, Colegiul "Sf. Nicolae" Iași, Liceul Pedagogic  Botoșani, Colegiul Tehnic "Gheorghe Asachi" Botoșani și cu Liceul Teoretic "George Coșbuc" mun. Bălți, Republica Modova, a parcurs două etape.

Cea dintâi etapă a constat în realizarea unui fond de carte constituit din donațiile realizate de elevii Seminarului Teologic Botoșani și de elevii Liceului Pedagogic Botoșani. Cea de-a doua etapă a avut în vedere stabilirea unor contacte între Seminarul Teologic ”Sf.Gheorghe” și Liceul Teoretic „George Coșbuc” din mun. Bălți, Republica Moldova.

Astfel, pe data de 25 mai 2017, echipa de proiect (prof. Rîznic Marius, prof. Ștefan Crina, prof. Șcarlii Ioana, prof. Apostol Jeanina, prof. Papuc Adina , pr.prof. Apostoaie Partenie) coordonată de prof. Țifrea Corina și pr. prof. dr. Dascălu Daniel, directorul Seminarului botoșănean, a dat curs invitației adresate de dna. director al Liceului Teoretic „George Coșbuc” Bălți, realizând o primă activitate în cadrul parteneriatului. Cadrele didactice ale Seminarului Botoșani au avut parte de un schimb de experiență cu colegii la nivelul catedrelor din care fac parte. Cadrele didactice botoșănene au oferit cărți de literatură română bibliotecii liceului. Totodată, au participat la un spectacol realizat de elevii Liceului din Bălți cu ocazia finalului de an școlar. De asemenea, s-a stabilit ca data viitoarei întâlniri să fie prilejuită de sărbătorirea Zilei Liceului, mai precis 22 septembrie.

Cea de-a doua întâlnire a avut loc , așadar, vineri, 22 septembrie 2017. Câțiva elevi seminariști, însoțiți de cadre didactice, au avut posibilitatea de a participa la manifestările organizate de Liceul Teoretic „G.Coșbuc” susținând un mic program artistic sub coordonarea prof. Ștefan Crina și a prof. Țifrea Corina. În plus, atât elevii  cât și profesorii au participat la două ore de curs existând posibilitatea unei comunicări reale, eficiente între reprezentanții celor două instituții. Pr.prof. Partenie Apostoaie a transmis mesajul pr.prof. dr.Daniel Dascălu insistându-se în mesaj pe ideea unei colaborări fructuoase și pe viitor. La spectacolul organizat au participat și reprezentanți ai autorităților locale și ai Direcției Învățământ , Tineret și Sport din mun. Bălți.

Colaborarea dintre cele două licee va continua cu o nouă întâlnire preconizată în luna noiembrie la Seminarul Teologic din Botoșani.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Duminica se incalzeste si iese soarele, dar in continuare este foarte frig

astăzi, 21:09
116

Ninsorile s-au oprit, iar in multe locuri din tara a iesit soarele, sambata, insa temperaturile se mentin in continuare foarte scazute, chiar si sub pragul inghetului. Meteorologii anunta ca termometr...

VIDEO - El este românul la care se uită toată Italia: "În România am curățat zăpada în chiloți când era și mai ger!"

astăzi, 19:28
314

Un român care lucrează în Italia la un refugiu alpin din provincia Lecco a făcut un adevărat mini-show ieșind să curețe zăpada la -10 grade Celsius, purtând doar chiloții de pe el. Prestaț...

24 de familii din județul Botoșani au primit sprijin de la Guvern!

astăzi, 19:06
136

Guvernul a aprobat, la începutul lunii martie, acordarea unor ajutoare de urgență în sumă totală de 74.500 lei, pentru sprijinirea a 24 de familii şi persoane singure afectate de ince...