Elevii de la Școala Gimnazială nr. 1 Sulița au dăruit zâmbete de Crăciun. Galerie Foto

Elevii de la Școala Gimnazială nr. 1 Sulița au dăruit zâmbete de Crăciun. Galerie Foto

În așteptarea  ,,Nașterii Domnului” elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială nr.1 Sulița au desfășurat mai multe activități menite să însenineze suflete. Astfel, în săptămâna dinaintea vacanței, elevii de la clasa a VI-a, coordonați de prof. Balan Irina- Sabina, directorul școlii, au desfășurat activitatea ,,Povești sub brad”.  Ei au citit povești elevilor mai mici, de la clasa pregătitoare. Fascinați de farmecul  tărâmului basmelor, micuții ascultători au putut apoi să-și arate încântarea prin realizarea de picturi și desene cu personajele preferate. 

Sărbătoarea ,,Nașterii Domnului” este fără îndoială o sărbătoare a bucuriei. Bucuria de a crede, de a spera, de a dărui, de a iubi. Fiecare creștin este chemat să  primească a fi luminat de Lumina Domnului Hristos.  De aceea, pentru a întâmpina cum se cuvine această sărbătoare minunată, creștinii se străduiesc, după puteri, să-și împodobească candelele sufletelor cu undelemnul faptelor bune.

Elevii clasei a VI-a  și-au continuat apoi ,,planul” de a bucura cât mai multe persoane în preajma sărbătorilor. Astfel, ei s-au hotărât să ofere zâmbete pacienților internați în cadrul Unității de Asistență Medico- Socială Sulița. Fiind coordonați de prof. dr. Lăbușcă Ana- Valencia și de prof. Gânju Alexandra, aceștia au susținut un program de colinde și datini românești  spre bucuria pacienților care i-au ascultat. Emoția a fost resimțită profund în rândul tuturor, glasurile copiilor amintind parcă de glasurile îngerești care odinioară  cântau cântări de slavă Pruncului Iisus . După ,,micul recital”, elevii  au fost răsplătiți cu dulciuri de către cadrele medicale și au  împărțit  și ei la rândul lor bătrânilor daruri.  Copiii au mărturisit apoi că își doresc ca și pe  viitor să se implice pentru a oferi zâmbete sufletelor  care au nevoie de mângâiere. Pacea sufletească  resimțită datorită bucuriei de a dărui o părticică din adâncul sufletului lor celor din jur  i-a făcut să se simtă mai uniți, mai senini, mai aproape de cer.

În apropierea vacanței  toți elevii școlii, alături de cadre didactice, de părinți și de bunici au desfășurat serbări.  În cadrul acestora s-au cântat colinde și s-au susținut scenete creștine. Tradițiile românești au fost de asemenea la loc de mare cinste, elevii îmbrăcând frumosul port național. Mai multe grupuri de elevi au prezentat  obiceiuri populare de Capră și Urs.

“Toate activitățile desfășurate în așteptarea sărbătorilor de iarnă au dovedit încă o dată bogăția și profunzimea sufletului românesc. Suflet românesc ancorat în valorile neamului  și mai ales în valorile creștinismului ortodox. Fie ca noi toți să avem sărbători cu bucurie, pace și folos sufletesc! Să ne silim să fim mai buni, mai darnici, mai iubitori  și astfel Îl vom primi pe Domnul Hristos în ieslea sufletelor noastre! Sărbători  binecuvântate  tuturor!”, a explicat profesorul Alexandra Gânju, cadrul didactic în cadrul unității de învățământ.



 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Votează destinația anului 2024, Cornișa face parte dintre atracțiile supuse votului. „Să ne mândrim că suntem finaliști!”

astăzi, 09:43
29

Cornișa Aqua Park&Sports a intrat într-o competiție ce are drept scop promovarea turismului. „Votează destinația anului” este una dintre cele mai importante competiții desti...

Tot mai mulți români din Italia se întorc acasă: „S-a scumpit totul, plătim și aerul pe care îl respirăm”

astăzi, 09:27
73

Tendința este reflectată și de datele recente care indică o scădere semnificativă a sumelor de bani trimise în țară de către românii stabiliți în Italia, conform statistici...

Invitație pentru iubitorii de artă: Expoziția „Salon de primăvară – Liviu Șoptelea și prietenii”

astăzi, 08:32
35

Evenimentul este organizat de Societatea Culturală ”Expo-Art” Botoșani și reunește pe simeze lucrări de pictură și tehnică mixtă, creații ale unor artiști botoșăneni din diver...