Elevii de la Școala 12, Școala 7 și Liceul Pedagogic Botoșani, împreună în Luna Pădurii: "Fiecare om, un pom"! FOTO
 

Elevii de la Școala 12, Școala 7 și Liceul Pedagogic Botoșani, împreună în Luna Pădurii: "Fiecare om, un pom"! FOTO

Luna Pădurii este unul din cele mai importante evenimente ecologice şi reprezintă o măsură de sensibilizare a publicului şi a factorilor decizionali cu privire la importanţa pădurilor, a rolului lor esenţial în menţinerea echilibrului ecologic.

În acest context, elevii de la Școala Nr. 12, Școala Nr. 7 și Liceul Pedagogic Botoșani, în parteneriat cu A.P.M. şi Direcția Silvică Botoșani, au realizat activități educative în cadrul proiectului educațional interinstituțional "Fiecare om, un pom", coordonat de prof. Șchiopu Olguța-inspector şcolar, Cronț Monalisa, Nechifor Gabi, Balan Lăcrămioara.

Reprezentantul Direcției Silvice, Arseni Savin, în întâlnirile cu elevii, le-a vorbit acestora despre conceptul Luna Pădurii, sărbătoare cu o lungă şi interesantă istorie. Cunoscută în trecut sub numele de "Sărbătoarea sădirii arborelui" şi mai nou numită "Luna pădurii", aceasta îşi are originea în ideea de a ocroti pădurea şi a fost iniţiată în America în anul 1872 de către ministrul agriculturii din acea vreme Sterling Morton, după ce distrugerea pădurilor luase proporţii atât de mari încât era iminentă dispariţia tuturor pădurilor, astfel declarându-se ziua de 22 aprilie ca Ziua Arborelui.

În România, prima dată a fost organizată în anul 1902 de către Spiru Haret, pe atunci ministru al Cultelor şi Instrucţiei Publice, sub denumirea "Sărbătoarea sădirii arborelui".

Copiii au învățat despre importanţa pe care o au pădurile în viaţa şi sănătatea oamenilor, au desfăşurat jocuri interactive „Protejează natura!”, au pus în scenă piesa ”Suntem mici ecologişti”, au  organizat o expoziţie la A.P.M. Botoşani. Cele mai atractive activități au fost cele practice, desfăşurate în curtea școlilor menționate unde s-au plantat puieţi de diferiți  arbori, flori-  alături de copii aflându-se specialişti, profesori şi părinți.

"Evenimentul încurajează acordarea grijii cuvenite pentru protejarea pădurii și a extinderii  vegetației forestiere. Ne bucurăm să îi avem alături și pe cei mici", a menționat ing. Havriș Marius, director al Direcției Silvice Botoșani. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Prima reactie a Presedintiei: Lipsa de claritate in prezentarea raportului lui Tudorel Toader

astăzi, 20:20
263

Evaluarea activitatii DNA si a conducerii sale de catre presedintele Klaus Iohannis difera de cea a ministerului Justitiei, a precizat joi seara Administratia prezidentiala, care acuza o "lipsa de cla...

Tudorel Toader: Declanşez procedura de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA

astăzi, 19:23
244

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a prezentat joi seara un raport privind "activitatea manageriala la DNA", la finalul caruia a anuntat ca declanseaza procedura de revocare a procurorului...

Duminică de poveste la Teatrul Vasilache: "Capra cu trei iezi"

astăzi, 18:24
75

Duminică, 25 februarie 2018, cei mici sunt așteptați la Teatrul "Vasilache", pentru a viziona spectacolul "Capra cu trei iezi", adaptare după Ion Creangă, dramatizar...