Elevii de la Școala 12, Școala 7 și Liceul Pedagogic Botoșani, împreună în Luna Pădurii: "Fiecare om, un pom"! FOTO
 

Elevii de la Școala 12, Școala 7 și Liceul Pedagogic Botoșani, împreună în Luna Pădurii: "Fiecare om, un pom"! FOTO

Luna Pădurii este unul din cele mai importante evenimente ecologice şi reprezintă o măsură de sensibilizare a publicului şi a factorilor decizionali cu privire la importanţa pădurilor, a rolului lor esenţial în menţinerea echilibrului ecologic.

În acest context, elevii de la Școala Nr. 12, Școala Nr. 7 și Liceul Pedagogic Botoșani, în parteneriat cu A.P.M. şi Direcția Silvică Botoșani, au realizat activități educative în cadrul proiectului educațional interinstituțional "Fiecare om, un pom", coordonat de prof. Șchiopu Olguța-inspector şcolar, Cronț Monalisa, Nechifor Gabi, Balan Lăcrămioara.

Reprezentantul Direcției Silvice, Arseni Savin, în întâlnirile cu elevii, le-a vorbit acestora despre conceptul Luna Pădurii, sărbătoare cu o lungă şi interesantă istorie. Cunoscută în trecut sub numele de "Sărbătoarea sădirii arborelui" şi mai nou numită "Luna pădurii", aceasta îşi are originea în ideea de a ocroti pădurea şi a fost iniţiată în America în anul 1872 de către ministrul agriculturii din acea vreme Sterling Morton, după ce distrugerea pădurilor luase proporţii atât de mari încât era iminentă dispariţia tuturor pădurilor, astfel declarându-se ziua de 22 aprilie ca Ziua Arborelui.

În România, prima dată a fost organizată în anul 1902 de către Spiru Haret, pe atunci ministru al Cultelor şi Instrucţiei Publice, sub denumirea "Sărbătoarea sădirii arborelui".

Copiii au învățat despre importanţa pe care o au pădurile în viaţa şi sănătatea oamenilor, au desfăşurat jocuri interactive „Protejează natura!”, au pus în scenă piesa ”Suntem mici ecologişti”, au  organizat o expoziţie la A.P.M. Botoşani. Cele mai atractive activități au fost cele practice, desfăşurate în curtea școlilor menționate unde s-au plantat puieţi de diferiți  arbori, flori-  alături de copii aflându-se specialişti, profesori şi părinți.

"Evenimentul încurajează acordarea grijii cuvenite pentru protejarea pădurii și a extinderii  vegetației forestiere. Ne bucurăm să îi avem alături și pe cei mici", a menționat ing. Havriș Marius, director al Direcției Silvice Botoșani. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Loc de dat cu… EPIGRAMA (VII)

astăzi, 20:10
315

La 24 septembrie 1948, se naşte la Botoşani distinsul istoric şi publicist IONEL BEJENARU. Ataşat spaţiului botoşănean, l-a gratulat cu  peste 15 lucrări de o ţinută ştiinţifică...

Jandarmi huiduiți la un meci după ce au cerut înlăturarea unor bannere cu mesajul "Moldova vrea autostradă"

astăzi, 15:26
324

Suporterii ieseni au afisat la meciul de fotbal Poli Iasi - Dinamo, de vineri seara, bannere cu mesajele "Moldova vrea autostrada" si "Moldova cere echitate si respectarea drepturilor&q...

La mulți ani, SOFIA VICOVEANCA - "Nu mi-a fost greu să port costumul, pentru că în acest costum eu m-am născut!"

astăzi, 10:47
1008

Sofia Vicoveanca s-a născut la data de 23 septembrie 1941 în comuna Toporăuți (Toporuica de astăzi), localitate aflată în apropiere de orașul Cernăuți (astăzi în Ucraina), p...