Elevii botoşăneni nu vor primi prea curând mere. Vezi motivul!

Elevii botoşăneni nu vor primi prea curând mere. Vezi motivul!

Elevii din unităţile de învăţământ din judeţul Botoşani nu vor primi deocamdată mere întrucât Consiliul Judeţean încă nu poate organiza licitaţia pentru găsirea unui distribuitor.

Normele de aplicare ale programului guvernamental au fost modificate, iar în lipsa acestora nu poate fi atribuit contractul.

“Nu putem finaliza licitația pentru măr, pentru că s-au schimbat normele pe care trebuie să le dea Ministerul Agriculturii și nu sunt venite. Până nu avem norme, nu dăm mere în școli pntru că trebuie să dăm explicații în altă parte”, a precizat Costică Macaleţi, preşedintele Consiliului Judeţean.

Beneficiarii acestui program sunt elevii din clasele I-IV. Sumele necesare implementarii programului de incurajare a consumului de fructe in scoli pentru se asigura prin bugetul Ministerului Agriculturii.

Elevii mai primesc şi lapte şi corn, programul derulându-se deja, fiind desemnate şi firmele care fac distribuţia. 

Pentru anul scolar 2017-2018, limita valorica zilnica/prescolar/elev este de 2,05 lei, dintre care: 0,6 lei pentru portia de fructe si legume; 0,88 lei pentru portia de lapte de consum si produse lactate fara adaos de lapte praf; 0,57 lei pentru portia de produse de panificatie.

Anul trecut, la Botoşani, s-a alocat peste un milion de lei pentru mere. 
 

 

 

Spune-ne opinia ta