Elevii botoşăneni nu vor primi prea curând mere. Vezi motivul!

Elevii botoşăneni nu vor primi prea curând mere. Vezi motivul!

Elevii din unităţile de învăţământ din judeţul Botoşani nu vor primi deocamdată mere întrucât Consiliul Judeţean încă nu poate organiza licitaţia pentru găsirea unui distribuitor.

Normele de aplicare ale programului guvernamental au fost modificate, iar în lipsa acestora nu poate fi atribuit contractul.

“Nu putem finaliza licitația pentru măr, pentru că s-au schimbat normele pe care trebuie să le dea Ministerul Agriculturii și nu sunt venite. Până nu avem norme, nu dăm mere în școli pntru că trebuie să dăm explicații în altă parte”, a precizat Costică Macaleţi, preşedintele Consiliului Judeţean.

Beneficiarii acestui program sunt elevii din clasele I-IV. Sumele necesare implementarii programului de incurajare a consumului de fructe in scoli pentru se asigura prin bugetul Ministerului Agriculturii.

Elevii mai primesc şi lapte şi corn, programul derulându-se deja, fiind desemnate şi firmele care fac distribuţia. 

Pentru anul scolar 2017-2018, limita valorica zilnica/prescolar/elev este de 2,05 lei, dintre care: 0,6 lei pentru portia de fructe si legume; 0,88 lei pentru portia de lapte de consum si produse lactate fara adaos de lapte praf; 0,57 lei pentru portia de produse de panificatie.

Anul trecut, la Botoşani, s-a alocat peste un milion de lei pentru mere. 
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Sute de ovine sacrificate la Botoşani din cauza scrapiei!

Miercuri, 13 Decembrie 2017
576

Medicul veterinar Viorel Axinte, din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), susţine că sunt focare noi pentru că boala nu a evoluat niciodată pe raza jude...

Autoritățile sanitare din Botoșani, în alertă din cauza rujeolei!

Miercuri, 13 Decembrie 2017
433

Potrivit medicului Irina Alecu, șeful Compartimentului de Epidemiologie din cadrul DSP, evoluția numărului de copii vaccinați la nivelul județului este iarăși un semnal de alarmă. &qu...

Ce spune șeful Compartimentului Epidemiologie de la DSP despre întârzierea vaccinării antigripale!

Miercuri, 13 Decembrie 2017
335

Direcția de Sănătate Publică (DSP) a solicitat 21.000 de doze de vaccin antrigripal, dar s-au primit 12.800 doze. Medicul Irina Alecu, șeful Compartimentului Epidemilogie din cadrul DSP Botoșani...