Elevii botoşăneni nu mai primesc mere în acest an şcolar

Elevii botoşăneni nu mai primesc mere în acest an şcolar

Elevii din judeţul Botoşani nu vor mai primi în acest an şcolar mere în cadrul programului susţinut cu bani de la bugetul de stat pentru că noile reglementări referitoare la modul de derulare a acestui program nu pot fi aplicate la nivelul judeţului.

Potrivit noilor reglementări, elevii ar trebui să primească timp de trei zile pe săptămână lapte şi corn, iar două zile mere şi covrigi sau biscuiţi.

În momentul în care a apărut această reglementare, autorităţile judeţene de la Botoşani organizaseră deja licitaţia pentru Programul lapte şi corn, şi nu există precizări cum că se poate face o nouă licitaţie şi pentru mere, după cum susţine preşedintele Consiliului Judeţean, Costică Macaleţi.

“Nu mai putem da şi măr pentru că avem încheiate contracte pentru lapte şi corn. Noi am făcut licitaţia pentru lapte şi corn pentru 5 zile pe săptămână. Reglementarea apărută a fost dată după ce am făcut licitaţia. Nu a mai apărut nimic între timp care să ne spună să anulăm licitaţia şi să refacem cu mărul, aşteptăm să vină o reglementare în sensul acesta, dar noi acum avem asigurat 5 zile pe săptămână programul lapte şi corn, alte judeţe au făcut licitaţia pe patru ani. Părerea mea personală este să rămânem pe lapte şi corn pentru că se încurcă lucrurile rău de tot”, a menţionat Costică Macaleţi, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani.

Pentru anul scolar 2017-2018, limita valorica zilnica/prescolar/elev este de 2,05 lei, dintre care: 0,6 lei pentru portia de fructe si legume; 0,88 lei pentru portia de lapte de consum si produse lactate fara adaos de lapte praf; 0,57 lei pentru portia de produse de panificatie.

Anul trecut, la Botoşani, s-a alocat peste un milion de lei pentru mere.

 

Spune-ne opinia ta