Ei sunt cei mai buni matematicieni din județul Botoșani!

Ei sunt cei mai buni matematicieni din județul Botoșani!

Sâmbătă s-a desfășurat faza județeană a Olimpiadei de Matematică. În urma rezultatelor obșinute, 12 elevi vor intra în competiția națională, care va stabili care sunt cei mai buni matematicieni din România.

Elevii  botoșăneni care s-au calificat la faza națională a Olimpiadei sunt:

La clasa a V-a, Iacobiță Daniela, de la Colegiul Național "Mihai Eminescu" Botoșani, va reprezenta județul la faza națională a competiției.

La clasa a VI-a a reușit calificarea Zvîncă Bianca, de la Școala Gimnazială "Elena Rareș Botoșani", în timp ce clasa a VII-a nu are niciun reprezentant la faza națională a Olimpiadei de Matematică din acest an. 

Clasa a VIII-a va avea, însă, doi reprezentanți, fiind vorba despre doi elevi ai Colegiului Național "Mihai Eminescu" Botoșani: Paliciuc Miruna și Buliga Cosmin. 

Și la clasa a IX-a sunt doi elevi calificați, Cardaș Tudor Darius, de la Colegiul Național "A.T.Laurian" Botoșani, și Mihoreanu Cosmina, de la Colegiul Național "Mihai Eminescu" Botoșani.

Ababei Mădălina, de la Colegiul Național "A.T.Laurian" Botoșani, și Trișcă Vicol Cezar, de la Colegiul Național "Mihai Eminescu" Botoșani, reprezintă județul Botoșani la clasa a X-a.

De la clasa a XI-a au reușit să se califice Holcan Cosmin și Bidașcă Carina, ambii de la Colegiul Național "Mihai Eminescu" Botoșani. 

Clasa a XII-a va avea tot doi reprezentanți care provin de la Colegiul Național "Mihai Eminescu" Botoșani, fiind vorba despre Bălăucă Ștefan Răzvan și Anechitei Matei. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Meteo: Un val de aer polar coboară temperaturile sub cele normale

astăzi, 08:33
350

Temperaturile vor continua sa scadă, duminică, sub impactul unei mase de aer polar care tranzitează România, situându-se cu câteva grade sub media perioadei. Va continua și ...

Părintele Constantin Galeriu: Vindecarea demonizatului din ținutul ghergheșenilor - VIDEO

astăzi, 08:05
151

Predica la Duminica a 23-a dupa RusaliiIn numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin.Binecuvantati si dreptmaritori crestini ai Sfintei Biserici a Domnului nostruIisus Hristos,S...

Teodorovici insista sa faca reduceri de personal la stat: Concedierile se decid pana la finalul acestui an

Sâmbătă, 20 Octombrie 2018
473

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, sustine ca ar trebui facuta o analiza cu privire la schema de personal din ministere, deoarece exista institutii in care functiile de suport depasesc 30% si es...