Ei sunt cei mai buni matematicieni din județul Botoșani!

Ei sunt cei mai buni matematicieni din județul Botoșani!

Sâmbătă s-a desfășurat faza județeană a Olimpiadei de Matematică. În urma rezultatelor obșinute, 12 elevi vor intra în competiția națională, care va stabili care sunt cei mai buni matematicieni din România.

Elevii  botoșăneni care s-au calificat la faza națională a Olimpiadei sunt:

La clasa a V-a, Iacobiță Daniela, de la Colegiul Național "Mihai Eminescu" Botoșani, va reprezenta județul la faza națională a competiției.

La clasa a VI-a a reușit calificarea Zvîncă Bianca, de la Școala Gimnazială "Elena Rareș Botoșani", în timp ce clasa a VII-a nu are niciun reprezentant la faza națională a Olimpiadei de Matematică din acest an. 

Clasa a VIII-a va avea, însă, doi reprezentanți, fiind vorba despre doi elevi ai Colegiului Național "Mihai Eminescu" Botoșani: Paliciuc Miruna și Buliga Cosmin. 

Și la clasa a IX-a sunt doi elevi calificați, Cardaș Tudor Darius, de la Colegiul Național "A.T.Laurian" Botoșani, și Mihoreanu Cosmina, de la Colegiul Național "Mihai Eminescu" Botoșani.

Ababei Mădălina, de la Colegiul Național "A.T.Laurian" Botoșani, și Trișcă Vicol Cezar, de la Colegiul Național "Mihai Eminescu" Botoșani, reprezintă județul Botoșani la clasa a X-a.

De la clasa a XI-a au reușit să se califice Holcan Cosmin și Bidașcă Carina, ambii de la Colegiul Național "Mihai Eminescu" Botoșani. 

Clasa a XII-a va avea tot doi reprezentanți care provin de la Colegiul Național "Mihai Eminescu" Botoșani, fiind vorba despre Bălăucă Ștefan Răzvan și Anechitei Matei. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Buna Vestire, cea mai importană veste din istorie - VIDEO

astăzi, 23:20
51

Sarbatoarea Buna Vestire este praznuita pe 25 martie. Buna Vestire inseamna veste buna, anume instiintarea Maicii Domnului de catre Arhanghelul Gavriil, ca Dumnezeu a ales-o ca Fiul Sau sa se intrupez...

Duminica se incalzeste si iese soarele, dar in continuare este foarte frig

astăzi, 21:09
154

Ninsorile s-au oprit, iar in multe locuri din tara a iesit soarele, sambata, insa temperaturile se mentin in continuare foarte scazute, chiar si sub pragul inghetului. Meteorologii anunta ca termometr...

VIDEO - El este românul la care se uită toată Italia: "În România am curățat zăpada în chiloți când era și mai ger!"

astăzi, 19:28
396

Un român care lucrează în Italia la un refugiu alpin din provincia Lecco a făcut un adevărat mini-show ieșind să curețe zăpada la -10 grade Celsius, purtând doar chiloții de pe el. Prestaț...