Ei sunt cei mai buni matematicieni din județul Botoșani!

Ei sunt cei mai buni matematicieni din județul Botoșani!

Sâmbătă s-a desfășurat faza județeană a Olimpiadei de Matematică. În urma rezultatelor obșinute, 12 elevi vor intra în competiția națională, care va stabili care sunt cei mai buni matematicieni din România.

Elevii  botoșăneni care s-au calificat la faza națională a Olimpiadei sunt:

La clasa a V-a, Iacobiță Daniela, de la Colegiul Național "Mihai Eminescu" Botoșani, va reprezenta județul la faza națională a competiției.

La clasa a VI-a a reușit calificarea Zvîncă Bianca, de la Școala Gimnazială "Elena Rareș Botoșani", în timp ce clasa a VII-a nu are niciun reprezentant la faza națională a Olimpiadei de Matematică din acest an. 

Clasa a VIII-a va avea, însă, doi reprezentanți, fiind vorba despre doi elevi ai Colegiului Național "Mihai Eminescu" Botoșani: Paliciuc Miruna și Buliga Cosmin. 

Și la clasa a IX-a sunt doi elevi calificați, Cardaș Tudor Darius, de la Colegiul Național "A.T.Laurian" Botoșani, și Mihoreanu Cosmina, de la Colegiul Național "Mihai Eminescu" Botoșani.

Ababei Mădălina, de la Colegiul Național "A.T.Laurian" Botoșani, și Trișcă Vicol Cezar, de la Colegiul Național "Mihai Eminescu" Botoșani, reprezintă județul Botoșani la clasa a X-a.

De la clasa a XI-a au reușit să se califice Holcan Cosmin și Bidașcă Carina, ambii de la Colegiul Național "Mihai Eminescu" Botoșani. 

Clasa a XII-a va avea tot doi reprezentanți care provin de la Colegiul Național "Mihai Eminescu" Botoșani, fiind vorba despre Bălăucă Ștefan Răzvan și Anechitei Matei. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Drama unui băiat de 13 ani diagnosticat cu cancer - Un SMS de 2 Euro la 8832 cu textul “Antonio” îl ajută în lupta cu maladia!

Marţi, 22 Ianuarie 2019
2843

Antonio Hoinaru este un copil de numai 13 ani, care până la această vârstă a dobândit maturitatea vieții, înainte de vreme. A fost un copil absolut normal, ca toți copiii:...

Se zbate între viață și moarte, după o noapte petrecută în ger!

Marţi, 22 Ianuarie 2019
1044

A ajuns la spital cu o temperatură a corpului de doar 22,6 grade Celsius! După o noapte petrecută în zăpadă, femeia în vârstă de 84 de ani era aproape înghetață de...

Au rămas fără acoperiș deasupra capului, în plină iarnă!

Marţi, 22 Ianuarie 2019
441

Două case de pe strada Tomis, din municipiul Botoșani, au fost afectate marți după-amiază de un incendiu izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric.Pompierii b...