Ei sunt cei mai buni matematicieni din județul Botoșani!

Ei sunt cei mai buni matematicieni din județul Botoșani!

Sâmbătă s-a desfășurat faza județeană a Olimpiadei de Matematică. În urma rezultatelor obșinute, 12 elevi vor intra în competiția națională, care va stabili care sunt cei mai buni matematicieni din România.

Elevii  botoșăneni care s-au calificat la faza națională a Olimpiadei sunt:

La clasa a V-a, Iacobiță Daniela, de la Colegiul Național "Mihai Eminescu" Botoșani, va reprezenta județul la faza națională a competiției.

La clasa a VI-a a reușit calificarea Zvîncă Bianca, de la Școala Gimnazială "Elena Rareș Botoșani", în timp ce clasa a VII-a nu are niciun reprezentant la faza națională a Olimpiadei de Matematică din acest an. 

Clasa a VIII-a va avea, însă, doi reprezentanți, fiind vorba despre doi elevi ai Colegiului Național "Mihai Eminescu" Botoșani: Paliciuc Miruna și Buliga Cosmin. 

Și la clasa a IX-a sunt doi elevi calificați, Cardaș Tudor Darius, de la Colegiul Național "A.T.Laurian" Botoșani, și Mihoreanu Cosmina, de la Colegiul Național "Mihai Eminescu" Botoșani.

Ababei Mădălina, de la Colegiul Național "A.T.Laurian" Botoșani, și Trișcă Vicol Cezar, de la Colegiul Național "Mihai Eminescu" Botoșani, reprezintă județul Botoșani la clasa a X-a.

De la clasa a XI-a au reușit să se califice Holcan Cosmin și Bidașcă Carina, ambii de la Colegiul Național "Mihai Eminescu" Botoșani. 

Clasa a XII-a va avea tot doi reprezentanți care provin de la Colegiul Național "Mihai Eminescu" Botoșani, fiind vorba despre Bălăucă Ștefan Răzvan și Anechitei Matei. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mark Twain – "Autobiografie"

Marţi, 14 August 2018
383

În ceea ce priveşte autobiografiile, sunt de acord cu Mark Twain: "Autobiografia convenţională a fost, în toate timpurile, o fereastră deschisă. Autorul şade acolo şi-i priveş...

Loc de dat cu... EPIGRAMA! (I)

Duminică, 12 August 2018
918

Dacă ar trăi Păstorel, ar fi singurul care ne-ar atrage atenţia că epigrama trebuie să existe şi, probabil, ne-ar face şi "lista de bucate" ce ar aduce un plus de "calciu&q...

Transferat în stare gravă la Iași, după un accident în plină noapte!

Duminică, 12 August 2018
2099

Un tânăr în vârstă de 26 de ani a fost grav rănit în urma unui accident petrecut la Ungureni. Medicii de la Botoșani au decis ulterior ca victima să fie transferată la Iași, într-o clinic...