Ei sunt cei mai buni matematicieni din județul Botoșani!

Ei sunt cei mai buni matematicieni din județul Botoșani!

Sâmbătă s-a desfășurat faza județeană a Olimpiadei de Matematică. În urma rezultatelor obșinute, 12 elevi vor intra în competiția națională, care va stabili care sunt cei mai buni matematicieni din România.

Elevii  botoșăneni care s-au calificat la faza națională a Olimpiadei sunt:

La clasa a V-a, Iacobiță Daniela, de la Colegiul Național "Mihai Eminescu" Botoșani, va reprezenta județul la faza națională a competiției.

La clasa a VI-a a reușit calificarea Zvîncă Bianca, de la Școala Gimnazială "Elena Rareș Botoșani", în timp ce clasa a VII-a nu are niciun reprezentant la faza națională a Olimpiadei de Matematică din acest an. 

Clasa a VIII-a va avea, însă, doi reprezentanți, fiind vorba despre doi elevi ai Colegiului Național "Mihai Eminescu" Botoșani: Paliciuc Miruna și Buliga Cosmin. 

Și la clasa a IX-a sunt doi elevi calificați, Cardaș Tudor Darius, de la Colegiul Național "A.T.Laurian" Botoșani, și Mihoreanu Cosmina, de la Colegiul Național "Mihai Eminescu" Botoșani.

Ababei Mădălina, de la Colegiul Național "A.T.Laurian" Botoșani, și Trișcă Vicol Cezar, de la Colegiul Național "Mihai Eminescu" Botoșani, reprezintă județul Botoșani la clasa a X-a.

De la clasa a XI-a au reușit să se califice Holcan Cosmin și Bidașcă Carina, ambii de la Colegiul Național "Mihai Eminescu" Botoșani. 

Clasa a XII-a va avea tot doi reprezentanți care provin de la Colegiul Național "Mihai Eminescu" Botoșani, fiind vorba despre Bălăucă Ștefan Răzvan și Anechitei Matei. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mii de pachete de țigări cărate în spate pe malul Prutului! FOTO

astăzi, 14:04
98

În data de 21 mai, poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani, pe timpul unei acţiuni specifice pe linia combaterii contrabandei cu ţigăr...

VIDEO - 11.000 de pachete de țigări descoperite la Coțușca, într-un Volkswagen ascuns în cocenii de porumb!

astăzi, 13:24
429

În data de 23 mai, pentru verificarea unor informații deținute, polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Rădăuţi Prut au organizat și desfășurat o acțiune...

Învătăţătorii se reunesc, vineri, la Biblioteca Judeţeană

astăzi, 13:20
80

Vineri, 25 mai 2018, începând cu ora 12,30, Secţia de Împrumut Carte pentru Copii din cadrul Bibliotecii Judeţene "Mihai Eminescu" Botoşani găzduieşte Cercul ...