Educație: "Sperăm ca de luna viitoare să nu mai existe întârzieri vizavi de plata salariilor"

Educație: "Sperăm ca de luna viitoare să nu mai existe întârzieri vizavi de plata salariilor"
Problema salarială a acelor 20.000 de salariaţi din educaţie care erau în situaţia de a avea veniturile diminuate după transferul contribuţiilor de la angajator la angajator şi întârzierea plăţilor salariilor în unităţile şcolare au fost discutate, joi, de sindicaliştii din educaţie şi reprezentanţii Ministerului Educaţiei Naţionale.
 
'Răspunsul era cel deja cunoscut, întârzierea este cauzată de necesitatea apariţiei acelei ordonanţe de urgenţă, care trebuia să rezolve problema celor 20.000 de salariaţi din educaţie, angajaţi pe fracţii de normă sau post, pentru că în situaţia în care nu apărea ordonanţa, aveau veniturile diminuate drastic sau veneau cu bani de acasă. Ordonanţa în cauză a fost înaintată de Guvern către plenul Consiliului Economic Social (CES), în şedinţa de marţi, nu s-a acceptat introducerea ei pe ordinea de zi şi s-a revenit joi într-o şedinţă extraordinară a plenului CES, cu o variantă îmbunătăţită a ordonanţei respective căreia i s-a dat aviz favorabil. A fost aprobată în şedinţa de Guvern şi presupun că vineri a apărut în Monitorul Oficial şi s-a putut opera pe programul de salarizare al Ministerului Educaţiei, pe Edusal, pentru rezolvarea problemei colegilor noştri', deci a existat baza legală pentru modificarea Edusal', a declarat joi, pentru AGERPRES, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie 'Spiru Haret', Marius Nistor.
 
Acesta a precizat că luni au fost operate multe accesări în programul de salarizare Edusal, iar acest lucru ce a dus la întârzierea plăţii cadrelor didactice.
 
Ministerul Educaţiei Naţionale a precizat joi că pe data de 30 ianuarie a transferat sumele pentru plata salariilor către inspectoratele şcolare judeţene şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, cu drept de utilizare din data de 1 februarie.
 
'În conformitate cu prevederile legale în domeniu, unităţile de învăţământ sunt cele care întocmesc statele de personal şi de plată şi le transmit inspectoratelor şcolare spre validare, iar acestea din urmă transferă sumele pentru plata salariilor către unităţile de învăţământ. Astfel, plata salariilor se realizează de către fiecare unitate de învăţământ în parte, pe baza statelor validate', arată MEN, într-un comunicat de presa.
 
La solicitarea reprezentanţilor cadrelor didactice de suplimentare a numărului de posturi din inspectoratele şcolare judeţene, reprezentanţii MEN au răspuns că au analizat fiecare caz în parte şi că vor face demersurile necesare pentru optimizarea funcţionării inspectoratelor pe zona de contabilitate-salarii. S-a convenit ca, pe viitor, reprezentanţii MEN şi cei ai cadrelor didactice să se întâlnească 'ori de câte ori este nevoie pentru a răspunde eficient la problemele ce pot apărea', susţine sursa citată.
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
613

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
461

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3001

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...