Ecaterina Andronescu îi îndeamnă pe elevi să rămână în țară: Nicăieri nu este ca acasă

Ecaterina Andronescu îi îndeamnă pe elevi să rămână în țară: Nicăieri nu este ca acasă

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, ii indeamna pe elevi sa ramana in tara pentru ca sunt universitati incluse in topurile internationale, precizand ca nicaieri nu este ca acasa. Andronescu spune ca in ultimii 15 ani, numarul elevilor inscrisi in sistemul de invatamant a scazut cu 1.300.000.

"Dragi elevi, este foarte important ce faceti si ma bucur de cate ori aud sau citesc despre performantele pe care le aveti. (...) Sigur, astazi puteti merge oriunde in lume, dar nicaieri nu este ca acasa.

Ganditi-va de doua ori, incercati sa va lamuriti parintii ca aici, acasa, in Romania, aveti universitati performante in care va puteti forma profesional", a spus, joi, ministrul Educatiei Nationale in cadrul festivitatii de premiere a elevilor olimpici care s-a desfasurat la Universitatea Politehnica.

Andronescu le-a spus elevilor ca Romania are universitati care se afla in topurile internationale, precizand ca pot face performanta si in tara.

"Anul acesta, in unul dintre cele mai pretentioase topuri internationale, Romania are sansa sa raporteze 12 universitati care au intrat in clasamentul Shanghai cu 29 de domenii stiintifice. Aceste domenii sunt in primele 500 din lume. Acest lucru ne arata ca si in invatamantul superior performanta voastra poate fi continuata", a mai spus Ecaterina Andronescu.

Ministrul Educatiei Nationale spune ca in ultimii 15 ani numarul elevilor din sistemul de invatamant a scazut cu peste un milion.

"Ceea ce am facut eu este un indemn pentru ca n-am cum sa nu va spun ca daca acum 15 ani sistemul de invatamant avea 4.200.000 de elevi, astazi, dupa 15 ani, nu mai avem 3.000.000. In 15 ani avem cu 1.300.000 de elevi mai putin. Acest lucru il putem inscrie la categoria dramele poporului roman. Romania, dupa Siria, este tara cu cea mai mare migratie", a adaugat Ecaterina Andronescu, potrivit ziare.com.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii din Botoșani în alertă: Sunați la 112 dacă o vedeți pe Maria!

Marţi, 16 Aprilie 2024
228

Marți, în jurul orei 12.00, fata a părăsit domiciliul, iar până în prezent nu a revenit.Bobeică Narcisa Maria are următoarele semnalmente: aproximativ 1, 65 m înălț...

Se întâmplă lângă noi: Lecție de istorie, arhitectură și numismatica la Agenția BNR Suceava!

Marţi, 16 Aprilie 2024
68

Banca Națională a României (BNR) organizează cea de-a patra ediție a evenimentului „Zilele Porților Deschise”, în zilele de joi,18 aprilie, și vineri,19 aprilie. Pentru a...

Bărbat fără permis de conducere, depistat la volanul unui autovehicul neînmatriculat!

Marţi, 16 Aprilie 2024
68

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni au oprit pentru control, luni,15 aprilie 2024, pe drumul comunal DC 77 din comuna Dersca, un autovehicul condus de un bărbat de 4...