Ecaterina Andronescu contraataca si preia controlul - Inspectorii generali nu mai pot inlocui directorii de scoli!

Ecaterina Andronescu contraataca si preia controlul - Inspectorii generali nu mai pot inlocui directorii de scoli!

 Ecaterina Andronescu, ministrul Educatiei  

Decizia ministrului Educatiei, Ecaterina Andronescu, de a stopa demiterile si inlocuirile directorilor de scoli, poate fi privita si ca o contraofensiva PSD, din nevoia de a detine controlul.

Altfel nu ar putea fi explicata mentiunea din ordinul ministrului din 16 septembrie, in care se mentioneaza ca se abroga prevederile legale care abilitau inspectorii scolari generali de a face detasari pentru functiile de conducere, detasarile urmand sa se faca doar prin ordin de ministru, la propunerea inspectoratelor judetene.

Situatia tensionata din invatamantul botosanean, care parea sa fi atins apogeul odata cu demiterea celor 22 de directori ai unitatilor scolare din judet, este departe de a se finaliza.

Astfel, actualii directori numiti fara concurs de inspectoratele scolare au fost demisi prin ordinul 5139 din 16 septembrie 2009. Situatia este valabila la nivelul intregii tari.

"Incepand cu data intrarii in vigoare a prezentului ordin, inceteaza toate detasarile in interesul invatamantului pentru functiile de conducere din unitatile de invatamant preuniversitar de stat si pentru functiile de indrumare si control din inspectoratele scolare dispuse pentru anul 2009-2010 prin decizie a inspectoratului scolar general", se arata in ordinul ministrului Educatiei.

Masura are menirea sa detensioneze situatiile conflictuale din unele scoli si licee, unde sindicatele si-au aratat nemultumirea fata de noile numiri, dar si fata de politizarea excesiva a invatamantului.

Mai mult, sefa ISJ Botosani, Ada Macovei, anunta in urma cu cateva zile ca demiterile vor continua.


VEZI SI SEFII ISJ RAMAN PE POZITII

22 DE DIRECTORI DE UNITATI SCOLARE SI-AU PIERDUT FUNCTIILE

 

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Numerele de la mașină l-au băgat în bucluc!

astăzi, 12:10
138

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Pacea, din municipiul Botoșani, un autot...

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
86

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...

Autoutilitară la un pas de distrugere, după ce motorul a luat foc! (Foto)

astăzi, 10:14
172

Pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la compartimentul motor al unei autoutilitare.Evenimentul s-a întâmplat în munici...