“Dor de Eminescu” și un concurs de caligrafie cu pană de gâscă și cerneală scris de elevii de la Școala Rădăuți-Prut

“Dor de Eminescu” și un concurs de caligrafie cu pană de gâscă și cerneală scris de elevii de la Școala Rădăuți-Prut

Prima săptămână de școală, online, a lunii ianuarie a adus o zi specială pentru elevii de la Școala Rădăuți-Prut -  15 ianuarie – ZIUA CULTURII NAȚIONALE, ziua în care s-a născut marele poet MIHAI EMINESCU.

Pe parcursul acestei săptămâni, elevii claselor V – VIII de la Școala Gimnazială Nr. 1 Rădăuți-Prut, coordonați de d-na prof. Covaș Simona, elevii claselor a II-a și a IV-a de la Școala Primară Rădăuț-Prut, coordonați de d-na învățătoare Matei –Popescu Luminița, precum și elevii claselor I și a III-a de la Școala Primară Rediu, coordonați de către d-na învățătoare Pușcașu Mihaela, au desfășurat numeroase activități în cadrul proiectului „Dor de Eminescu” .

“Cu toate că au desfășurat aceste activități de la distanță, fiecare elev la căsuța lui, au reușit, cu succes, spunem noi, să marcheze, cu emoții și mândrie în același timp, nașterea marelui poet național. Astfel elevii au realizat proiecte despre viața, activitatea și poeziile poetului, i-au redat chipul realizând desene ce-ți trezesc emoții când le privești, au recitat poeziile Floare Albastră, Ce-ți doresc eu ție dulce Românie, Mai am un singur dor, Steaua, Luceafărul, La mijloc de codru, Trecut-au anii, Adio,O, mamă, dulce mamă”, au povestit organizatorii manifestării.

Elevii claselor a II-a și a IV-a au desfășurat un concurs de caligrafie cu poeziile lui Mihai Eminescu, scrise de elevi cu pană de gâscă și cerneală, au făcut o vizită virtuală la Ipotești, au vizionat împreună materiale Power Point și videoclipuri. În urma activităților, elevii au primit diplome de participare.

 

Spune-ne opinia ta