Doliu în învățământul botoșănean: s-a stins biologul Mihai Mititiuc, fost director al Grădinii Botanice din Iași

Doliu în învățământul botoșănean: s-a stins biologul Mihai Mititiuc, fost director al Grădinii Botanice din Iași

Un cunoscut profesor, de origine botoșăneană, s-a stins din viață, joi, urmând a fi înmormântat luni.

Mihai Mititiuc s-a născut pe 16 martie 1937, în comuna Mihăileni, judeţul Botoşani. Dupa absolvirea școlii generale din comună, îți continuă studiile la Liceul “Grigore Ghica” din Dorohoi, absolvind în anul 1955. Devine student al Facultăţii de Ştiinţe Naturale-Geografie, în cadrul Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, terminând ca şef al promoţiei 1960.

Încă din timpul facultăţii devine asistent la Catedra de Botanică a Facultăţii de Biologie din Iaşi.

În anul 1968, obţine titlul de doctor în biologie, la Universitatea din Bucureşti, cu tema “Contribuţii la cunoaşterea micromicetelor şi macroicetelor din rezervaţiile Ponoare şi Frumoasa (judeţul Suceava)”, sub îndrumarea prof. dr. Olga Săvulescu.

A descoperit 35 de specii noi pentru ştiinţă în domeniul micologiei şi al micromicetelor, 500 de specii noi pentru România, altele pentru Moldova şi încă 900 de specii citate pe plante gazde noi, scrie stireadeiasi.ro.

Din 1990 până în 2007, a fost director al Grădinii Botanice din Iaşi, cea mai veche şi mai prestigioasă grădină botanică din România.

Corpul neînsuflețit va fi depus la biserica Sf. Nicolae din Copou, iar slujba de pomenire va fi luni 6 ianuarie a.c., la ora 12:00, fiind apoi înmormântat în cimitirul „Petru și Pavel”.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
126

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
106

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...

O nouă serie de voluntari pregătită să participe la misiuni, alături de pompierii botoșăneni! (foto)

astăzi, 17:21
101

32 de botoșăneni, cu vârste cuprinse între 16 – 52 de ani, sunt pregătiți să participe la misiuni, alături de pompieri. Aceștia au finalizat primele două etape din cadrul pro...