Doliu în învățământ. Fost director de școală trecut în neființă

Doliu în învățământ. Fost director de școală trecut în neființă

De duminică, județul Botoșani este mai sărac cu un profesor. Fost director al Școlii Gimnaziale „Leon Dănăilă” din Darabani, Petru Bivoleanu, s-a stins din viaţă la vârsta 76 de ani.

El a condus unitatea de învăţământ între ani 1981 şi primăvara anului 1988. A predat chimie și a instruit, de-a lungul timpului, mii de elevi.

Fostul profesor a decedat acasă, pe fondul unor boli cronice.

Vestea a zguduit nordul județului, foști colegi, rude, colaboratori și elevi transmițând mesaje de condoleanțe familiei și de exprimare a regretului față de pierderea unui profesionist.

„Domnul Petru Bivoleanu mi-a fost si profesor, si vecin. Mi-l amintesc, printre eprubete, intr-un halat alb, in laboratorul de chimie al scolii azi numite "Leon Danaila", scoala unde am facut gimnaziul in Darabani. Imaginea asta a lui o sa i-o port in memorie. Dar si pe acelea, cand odinioara, i-a adus o floare mamei sau cand, in Biserica Sfantul Nicolae din oras, ne-am salutat ultima oara. Modelul cu romburi albe, in praf de piatra, inspirat de cel de pe casa noastra, a fost realizat si pe fatada scolii, in perioada directoratului sau. Ares m-a sunat de dimineata sa imi spuna ca o cruce e la poarta casei. Dumnezeu sa-l odihneasca”, a scris pe Facebook Simona Chițan, fostă elevă, astăzi profesor activ în cadrul Institutului Cultural Român.

 

Spune-ne opinia ta