Dispariția contractului colectiv de muncă din educație afectează concursul pentru gradații de merit!

Dispariția contractului colectiv de muncă din educație afectează concursul pentru gradații de merit!

Contractul colectiv de muncă semnat de fostul ministru al educației, Mircea Dumitru, dă peste cap întreg calendarul de desfășurare a concursului în vederea acordării gradației de merit.

Potrivit Iulianei Nacu, președintele Sindicatului Învățământului Preuniversitar (SIP) Botoșani detalierea grilelor va începe pe 27-31 martie și se va termina cu rezultat final în 7 iulie.

"Nu este în beneficiul cadrelor didactice pentru că prindem o perioadă plină de examene și de tot felul de alte activități. Gradația era făcută ceva mai devreme înainte de a începe examenele. E un lucru ciudat care din păcate s-a întâmplat. Contractul colectiv de muncă semnat la nivel de sector de activitate în luna decembrie cu domnul ministru de atunci a dispărut de la Minister și atunci nu avem un regulament de funcționare a comisiilor paritare. În acest context s-a cerut de către cele două federații actualului domn ministru o anchetă internă care să depisteze persoanele vinovate deoarece acest contract colectiv de muncă se referă la un număr mare de angajați din sistemul de învățământ, este un document, și au fost vehiculate tot felul de informații flase pe rețelele de socializare", a declarat Iuliana Nacu.

 

 

Spune-ne opinia ta