Discuții tot mai serioase privind liceele agricole

Discuții tot mai serioase privind liceele agricole

Subsecretarul de stat Maricel Floricel Dima şi directorul general al direcţiei Generale de Politici Agricole, Elena Tatomir, s-au întâlnit cu reprezentanţii liceelor agricole şi cu cei ai organizaţiilor şi asociaţiilor de fermieri pentru a discuta Legea 57/2019, care completează Legea Educaţiei Naţionale.

MADR a elaborat proiectul de lege care reglementează activitatea liceelor agricole, în sensul stopării declinului acestora, asigurând corelarea programei şcolare şi a specializărilor cu noile realităţi din agricultură, relatează Jurnaliștii.ro.

„Acesta este un prim pas pe care trebuie să-l valorificăm, cu speranţa că viitorul va fi mai solid, pentru a revigora învâţământul liceal agricol şi tot ceea ce înseamnă implicarea acestui sector în componenta agricolă şi în viaţa fermierilor. Esenţa acestei legi este de a aduce la realitatea zilei liceele agricole pe componenta de practică agricolă”, a spus Dima, în cadrul dezbaterii de la sediul Ministerului Agriculturii.

Oficialul MADR a precizat că măsurile pe care instituţia pe care o reprezintă trebuie să le întreprindă în acest sector vizează elaborarea unui Ordin comun MADR şi Ministerul Educaţiei Naţionale privind stabilirea liceelor tehnologie cu profil preponderent agricol care vor fi selectate pentru finanţare, dar şi elaborarea unui program de investiţii pe o perioadă de trei ani, repartizată pe unităţile de învăţământ selectate.

În acest sens, asociaţiile de fermieri şi-au exprimat susţinerea faţă de acest proiect, subliniind necesitatea creării unui parteneriat astfel încât fermierii să poată avea implicare directă în activitatea liceelor agricole prin derularea unor proiecte de cercetare şi a unor stagii de practică.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
573

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
122

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
77

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...