Directori noi de școli, consiliați cum să își facă treaba

Directori noi de școli, consiliați cum să își facă treaba

 Ciprian Manolache  

Inspectorii Inspectoratului Școlar Județean Botoșani au desfășurat, în perioada 26 ianuarie-3 februarie, inspecții tematice în toate instituțiile de învățământ preuniversitar din județ. 

Potrivit lui Ciprian Manolache, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar, obiectivele prioritare urmărite în timpul inspecției au fost respectarea procedurilor de încheiere a situațiilor școlare semestriale, respectarea procedurilor de acordare a sancțiunilor, respectarea procedurilor privind transferurile elevilor, verificarea realizării măsurilor de remediere a disfuncțiilor constatate în inspecțiile tematice anterioare, acordarea consilierii necesare pentru asigurarea unui management eficient.

Totodată, cu prilejul acestor inspecții în unitățile de învățământ unde au fost numiți directori noi aceștia au beneficiat de consiliere din partea reprezentanților IȘJ, mai ales că unii nu au mai ocupat niciodată o funcție de conducere. 

"Inspectorii nu au consemnat nereguli majore, în școlile inspectate respectându-se procedurile și fiind remediate conform dispozițiilor disfuncțiile constatate în inspecțiile anterioare. S-a acordat o atenție sporită consilierii directorilor nou numiți în funcție și reactualizării acolo unde a fost necesar a documentelor manageriale", a precizat Ciprian Manolache.

 

 

Spune-ne opinia ta