Din toamnă, elevii ar putea merge la școală prin rotație și învăța în corturi amplasate în curtea școlii

Din toamnă, elevii ar putea merge la școală prin rotație și învăța în corturi amplasate în curtea școlii

Din toamnă, elevii ar putea veni la școală prin rotație. Este o variantă pe care autoritățile o iau în calcul în cazul în care va exista al doilea val al pandemiei. Sunt și alte scenarii despre care se discută.

Sunt studiate soluțiile aplicate în alte țări europene, unde există o problemă de infrastructura școlară la fel ca în România.

Un exemplu este amplasarea de corturi și containere în curtea școlilor, a declarat ministrul Educației la un post privat de televiziune. 

Monica Anisie spune că aceasta este una dintre soluțiile aplicate de țările europene care va fi analizată, doar pentru cazul în care România va fi lovită de un al doilea val de epidemie în toamnă.

Ministrul a recunoscut că avem o problemă cu aglomerarea în școli, mai ales în mediul urban, unde există clase și cu 30 de elevi sau chiar mai mult.

În condițiile în care distanța dintre elevi ar trebui să fie de doi metri, în clase ar putea fi prezenți maximum 10 copii. O altă variantă ar fi ca elevii să vină prin rotație la școală.

Sunt mai multe scenarii în analiză. O decizie finală va fi luată doar după consultări serioase.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sancțiuni de 9.000 de lei pentru apelare nejustificată sau abuzivă la 112!

astăzi, 13:29
2

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 3 acțiuni punctuale, în cadrul planului BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu jandarmii și ...

Strigătul disperat al unui botoșănean care vrea să își salveze copilul. ”Atunci am descoperit inflamația de pe cerebel…”

astăzi, 12:46
156

”Pe 1 ianuarie fiind la Botoșani în vizită la părinții mei, ne-am internat la spital acolo, unde a stat o săptămână făcându-i-se diferite investigații cu rezultatele a...

Șoferii ar putea fi amendați pe baza filmărilor făcute de alți șoferi. Există o singură condiție!

astăzi, 11:50
109

Un proiect de ordonanță prevede că imaginile surprinse astfel pot fi trimise polițiștilor, iar în baza lor, s-ar putea da amenzi. Asta ar putea contribui la reducerea numarului de accidente...