Dezbatere la Liceul "Regina Maria" Dorohoi: Educația digitală versus educația tradițională - FOTO

Dezbatere la Liceul "Regina Maria" Dorohoi: Educația digitală versus educația tradițională - FOTO

Joi, 23 noiembrie, un grup de  reprezentanți ai Centrului Europe Direct Botoșani a efectuat  o deplasare la Dorohoi, la Liceul Regina Maria, pentru o inedită activitate în cadrul proiectului "Educația - Factor cheie în procesul de dezvoltare durabilă".

Activitatea a prilejuit  o discuție pe o temă de mare actualitate: Educația digitală versus  educația tradițională?, desfășurată în ”Săptămâna șanselor tale”. Invitat special președintele Asociației”Didactica Aplicată” din Chșinău - Republica Moldova, Zinaida  Soroceanu. Domnia sa a declanșat o dezbatere susținută în rândul celor peste 90 de participanți cu o  multitudine de păreri pro și contra.

Radu Căjvăneanu, coordonatorul Centrului Europe Direct Botoșani, a prezentat elevilor, într-un mod interactiv, elemente  de interes din Directiva UE privind protecția datelor personale precum și prevederi din proiectul de reformă al protecției datelor  la nivelul UE, ce va intra în vigoare de la 6 mai 2018.

Din partea Centrului Europe Direct Botoșani au fost oferite hărţi cu Europa, precum si  publicaţii cu informaţii despre agenda digitală a Europei, mediu și protecția consumatorilor.

Activitatea face parte dintr-un proiect mai amplu  inițiat de Liceul ”Regina Maria” Dorohoi, având ca parteneri, pe lângă Centrul Europe Direct Botoşani,  Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu” Fălticeni, județul Suceava, Liceul Tehnologic "Al. Vlahuţă" Şendriceni, județul Botoșani, S.C. ”Unirii” S.R.L, părinți ai elevilor.

Coordonatori ai proiectului din partea Liceului  „Regina Maria” Dorohoi: prof. Alupoaei Alina și  prof. Hrițcu Gabriela Loredana.

”Suntem bucuroși să întâlnim niște tineri atât de deschiși, de isteți și interesaţi de subiect”, au declarat în finalul evenimentului oaspeții de la Europe Direct Botoșani.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Costel Enache, după înfrângerea cu Astra: Am văzut un film cu un cuprins bun, dar cu introducerea şi finalul ca un thriller

Vineri, 15 Decembrie 2017
273

În acelaşi timp tehnicianul a rămas optimist spunând că echipa este la mâna ei în ceea ce priveşte accederea în play-off. De asemenea, acesta a ţinut să precizeze c...

Edi Iordănescu: Era frustrant dacă nu reuşeam să câştigăm acest joc

Vineri, 15 Decembrie 2017
42

Totuşi acesta şi-a taxat jucătorii pentru greşelile făcute în timpul meciului, cele mai grave fiind eliminarea lui Abang şi lovitura de la 11 metri dată de central în urma unei eror...

Botoșani: Bătaie în trafic între doi şoferi care şi-au abandonat maşinile!- VIDEO

Vineri, 15 Decembrie 2017
5058

Bătaia a avul loc pe strada Primăverii, în apropierea intersecţiei cu strada Sucevei, când şoferii a două maşini VW şi-au abandonat autovehiculele şi s-au luat la bătaie în ...