Copiii au fost salvatori: Trei zile alături de pompierii botoșăneni! FOTO

Copiii au fost salvatori: Trei zile alături de pompierii botoșăneni! FOTO

Pompierii botosaneni impreuna cu aproximativ 8000 de copii au salvat copilaria cu tot ceea ce implică ea: joacă, zâmbete, imbratisari si educatie. In toate cele trei zile, misiunea a fost condusa de pompierul Sam.

Curajul, reponsabilitatea si mândria de a fi salvator s-au citit in ochii fiecărui copil care a participat la cea mai inedită acțiune a pompierilor botosaneni. Copiii i-au ajutat pe ursuletul Daisy si cățelul Aky sa coboare din tobogan. Misiunea de salvare nu a fost una usoara.

Echipați cu costume de intervenție, micii pompieri  au deschis o usa,  au trecut printr -un tunel, au salvat ursuletul sau cățelul de pe tobogan si i -au predat voluntarilor de la Crucea Roșie, au alergat printre jaloane si au stins un incendiu imaginar. Au fost răsplătiți cu diplome,  dulciuri și multe aplauze.

Au fost multe zâmbete, îmbrățișari, dar si lacrimi din partea celor mai “infocați ” salvatori, care nu doreau să se mai despartă de  costumele de intervenție, de Sam Pompierul, de Daisy sau de Aky. “1 Iunie în siguranță alături de pompierii botoșăneni!” este o activitate interactivă, cu rol educativ în domeniul situațiilor de urgență, și a fost realizată cu sprijinul Direcției Servicii Publice Sport și Agrement din cadrul Primăriei Municipiului Botoșani, Teatrului pentru Copii și Tineret „Vasilache” Botoșani, Societății Naționale de Crucea Roșie – Filiala Botoșani și Fundației pentru SMURD. Ineditul a captat atenția tuturor botosanenilor care au fost martori la eveniment, dar si a autorităților locale si judetene.

Prefectul județului, Dan Constantin Slincu, si primarul municipiului Botosani, Cătălin- Mugurel Flutur, au vizitat şi ei tabăra ISU din fata Muzeului Județean şi s-au declarat încântați de organizare dar şi de reacția copiilor la provocarea lansată de pompieri.

Pompierii botosaneni mulțumesc tuturor celor care i -au  sprijit in misiunea de salvare a copilăriei. 


















 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Numerele de la mașină l-au băgat în bucluc!

astăzi, 12:10
111

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Pacea, din municipiul Botoșani, un autot...

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
81

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...

Autoutilitară la un pas de distrugere, după ce motorul a luat foc! (Foto)

astăzi, 10:14
166

Pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la compartimentul motor al unei autoutilitare.Evenimentul s-a întâmplat în munici...