Coordonatorul IȘJ, optimist. „Școala și-a schimbat doar veșmintele, spiritul i-a rămas nealterat”. Apel către părinți

Coordonatorul IȘJ, optimist. „Școala și-a schimbat doar veșmintele, spiritul i-a rămas nealterat”. Apel către părinți

Inspectorul școlar general al județului, Gabriel Hârtie, a transmis un mesaj optimist către toți cei implicați în actul educațional. Precizând că acest an școlar este unul atipic, coordonatorul Inspectoratului Școlar Județean spune totuși că are încrederea că „școala și-a schimbat doar veșmintele, spiritul i-a rămas nealterat”.

Hârtie face apel în special la părinți, cărora le transmite că are nevoie de ei în calitate de parteneri „mai mult ca niciodată”.

Iată mesajul inspectorului:

__________________________

Dragi elevi, distinși părinți, stimați colegi,

Întotdeauna școala a fost un loc al emoțiilor. Sunt emoțiile noastre, ale tuturor. Fie pornite din bucuria unei revederi, fie în așteptarea unor rezultate bune în anul ce urmează. Educatori, învățători, profesori, copii, părinți, am pornit împreună  pe un drum, la capătul căruia împreună vom ajunge.

Astăzi, se va spune că școala nu mai este la fel. Se va  vorbi despre generații sacrificate, despre teamă și despre pierderea calității actului didactic. Va fi, cu certitudine, un an școlar atipic, greu de înțeles, dificil pentru toți.

Dar nu trebuie să ne pierdem încrederea, școala și-a schimbat doar veșmintele, spiritul i-a rămas nealterat.

Dragi părinți, avem nevoie mai mult ca oricând de dumneavoastră, de a ne fi parteneri, facem apel la înțelegere, comunicare, toleranță, capacitate de adaptare.

Dragi elevi, școala este un mediu sigur, dacă vom reuși să respectăm cu toții măsurile recomandate (distanțare fizică, purtarea măștii, igienizare a mâinilor).

Dragi profesori, am încredere că vom reuși să trecem peste toate aceste dificultăți, întrucât avem datoria de a le oferi copiilor noștri o stare de bine într-o școală prietenoasă, sigură, care să-i ajute să își găsească drumul cel mai bun în viață.

Școala înseamnă comunicare, colaborare, empatie, evoluție.

Fiindcă, indiferent de vremuri, cu reguli mai mult sau mai puțin ușor de înțeles sau de respectat,  întotdeauna școala am fost noi: copiii, părinții, bunicii și cadrele didactice. Am simțit împreună, am râs și am oftat împreună, am muncit și am făcut sacrificii împreună pentru a oferi acestei țări cel mai bun viitor posibil.

Noi nu intrăm în "linia întâi" pe 14 septembrie. Noi am fost mereu în linia întâi!

Succes în noul an școlar tuturor și nu uitați că sufletul și mintea nu vor purta niciodată mască!

Inspector Școlar General,

Prof. Gabriel HÂRTIE

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O judecătoare a murit într-un mod stupid, la 54 de ani. ”A mai apucat să-şi sune soţul, dar…”

astăzi, 12:54
4

Moarte stupidă, la 54 de ani, a unei judecătoare din cadrul Tribunalului Iași. Femeia a decedat marți, după ce a căzut pe scări.„Nu era bolnavă. A fost pur şi simplu un accident. Di...

Numerele de la mașină l-au băgat în bucluc!

astăzi, 12:10
153

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Pacea, din municipiul Botoșani, un autot...

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
89

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...