Noii directori de școli așteaptă să semneze contractele de management. Ce se întâmplă la unitățile unde postul nu a fost ocupat!
BOTOSANI

Noii directori de școli așteaptă să semneze contractele de management. Ce se întâmplă la unitățile unde postul nu a fost ocupat!

Profesorii botoșăneni care au promovat concursul pentru posturile de directori și directori adjuncți ai unităților de învățământ vor semna un contract de management cu Inspectoratul Școlar Județean și un contract financiar cu primăriile de care aparțin unitățile de învățământ.

Acest contract va avea o valabilitate de patru ani.

Nu la toate școlile însă vor fi încheiate astfel de contracte. Acolo unde nu a promovat niciun candidat sau nu s-a prezentat la concurs niciun cadru didactic, vor fi numite noi persoane pe posturile de conducere, până la organizarea concursului. 

"Contractele de management vor trebui semnate, conform metodologiei, în cinci zile de la validare. Validarea are ca termen 16 decembrie, ar trebui ca până pe 21 decembrie să fie semnate contractele de management. În ultima săptămână de școală ar trebui făcute contractele de management. Directorii care au fost numiți cu detașare de la 1 septembrie sunt în funcție până pe 16 decembrie. Conform metodologiei, încetează detașările și se numesc directorii care vor semna un contract de management educațional cu Inspectoratul Școlar și un contract de management financiar semnat cu primarul, sunt două componente. Acolo unde postul nu a fost ocupat prin concurs, IȘJ trebuie să numească un director cu delegație, tot prin detașare, la propunerea Consiliului profesoral. Cei care sunt cu detașare sunt numiți până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de sfârșitul anului școlar. E posibil ca în primăvară să fie un nou concurs", a precizat Liviu Axinte, președintele Ligii Sindicatelor din Învățâmânt. 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Covoare asfaltice pe mai multe drumuri judeţene. Unde se va interveni!

Luni, 5 Februarie 2018
1445

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri a transmis către Consiliul Judeţean o situaţie cu lucrările de întreţinere şi reparaţii ce vor fi făcute anul acesta pe tronsoanele de dr...

Modificări în grupul PNL din Consiliul Judeţean

Luni, 5 Februarie 2018
732

Doi consilieri judeţeni aleşi pe listele PNL, în urma scrutinului din 2016, renunţă la mandatele din Consiliului Judeţean, locul acestora urmând a fi luat de supleanţi.Unul dintr...

Consilier local, nemulţumit de funcţionarea iluminatului public din Botoşani: "Suntem defazaţi"

Duminică, 4 Februarie 2018
498

Iluminatul public în municipiul Botoşani este o problemă readusă frecvent în discuţie în cadrul sedinţelor de Consiliu Local.  Aşa s-a întâmplat şi la ultima ...