Contract de muncă suspendat pentru un profesor de la o şcoală din Botoşani. A primit avizul "inapt" din partea medicilor!

Consiliul de Administraţie al unei unităţi de învăţământ din municipiul Botoşani a decis suspendarea contractului individual de muncă în cazul unui cadru didactic care este de mai mulţi ani angajat al unităţii şcolare.

Contract de muncă suspendat pentru un profesor de la o şcoală din Botoşani. A primit avizul "inapt" din partea medicilor!

Este vorba de profesorul de muzică Alexandru Boatcă, de la Şcoala nr. 7 Botoşani. Decizia Consiliului de Administraţie de la nivelul şcolii vine ca urmare a faptului că medicul de medicina muncii a eliberat pentru profesorul Boatcă avizul “inapt muncă personal didactic în instituţie de învăţământ”.

În aceste condiţii, contractul de muncă a fost suspendat până la obţinerea evaluării privind aptitudinea în muncă, constând în fişa de aptitudine necontestată sau devenită definitivă după contestaţie.

Profesorul Alexandru Boatcă a fost de mai multe ori cercetat disciplinar, după ce la adresa sa au existat reclamaţii cum că ar fi agresat elevii.

Ultima reclamaţie a fost depusă în luna martie a acestui an când părinţii unui elev în vârstă de 13 ani au depus o sesizare şi la Poliţie, acuzându-l pe profesorul Alexandru Boatcă că le-ar fi agresat atât fizic, cât şi verbal, copilul.

În luna mai 2015 profesorul de muzică a fost sancționat de comisia de disciplină a unității de învățământ cu observație scrisă după ce mama unei fetițe de clasa a V-a a reclamat faptul că dascălul a agresat-o fizic pe copilă în timpul orei, de față cu ceilalți elevi. La acea vreme, Boatcă a recunoscut fapta și a spus că regretă cele petrecute.

Profesorul Alexandru Boatcă a fost cercetat discplinar și în anul 2012, după ce a venit la ore sub influența băuturilor alcoolice.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Acțiune comună a polițiștilor din județ pentru menținerea ordinii, au fost aplicate zeci de sancțiuni!

astăzi, 18:14
8

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au organizat astăzi, 23 aprilie 2024, o acțiune cu efective mărite  împreună cu cei ai Secțiilor de Poliție Rurală arondate, a ...

952 persoane angajate prin intermediul AJOFM Botoșani, în primele trei luni ale anului 2024

astăzi, 17:14
50

În primele trei luni ale anului 2024, au fost integrate pe piața muncii datorită măsurilor de stimulare a ocupării forței de muncă implementate de Agenția Județeană pentru Ocuparea For...

(P) LEGO TOWN LA BOTOȘANI SHOPPING CENTER!!!

astăzi, 16:12
246

Orășelul LEGO creativ pentru copii vă așteaptă la centrul comercial Botoșani Shopping Center! Cei mici și mari sunt invitați să experimenteze GRATUIT bucuria jocurilor LEGO, într-un cad...