Colegiul Național "Mihai Eminescu" Botoșani va marca într-un mod inedit Ziua Națională a României!

Colegiul Național "Mihai Eminescu" Botoșani va marca într-un mod inedit Ziua Națională a României!
Ca în fiecare an, elevii și cadrele didactice de la Colegiul Național "Mihai Eminescu" Botoșani aleg să sărbătorească Ziua Națională a României într-un mod cu totul inedit.

Dacă în anii trecuți activitățile erau realizate doar de elevii de la Colegiul Eminescu, anul acesta aceștia au invitat colegi de la toate liceele din municipiu și câteva școli generale, care au dat curs invitației cu mult entuziasm și spirit de unitate.
 
Activitatea dedicată sărbătoririi unității românilor va avea loc în data de 28 noiembrie, la ora 17.30, pe stadionul municipiului Botoșani, iar plecarea elevilor de la școlile de proveniență se va realiza începând cu ora 16,00.

Cei 5000 de elevi participanți, însoțiți de dascălii lor, vor purta culorile steagului pe străzile orașului ca, în final, să formeze un steag mare și luminos în cele 3 culori, în tribunile stadionului, precum și cifra 100 pe gazonul stadionului, pe ritmurile imnului național al României.

Activitatea din acest an este sprijinită de Asociația de părinți a Colegiului Eminescu „Dăm Viață Viselor”, Primăria Municipiului Botoșani, Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, Jandarmeria și Poliția Locală.

"Este felul în care elevii Colegiului Național „Mihai Eminescu” iși exprimă recunoștința și gratitudinea față de valorile incontestabile ale istoriei și neamului românesc. Așteptăm cât mai mulți botoșaneni cu spirit patriotic și conștiință națională să fie alături de noi pentru a sărbători  o zi de mare importanță istorică pentru poporul român-CENTENARUL MARII UNIRI! La Mulți Ani Tuturor Românilor! La Mulți Ani, România!", transmit reprezentanții unității școlare organizatoare. (Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
57

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...

Autoutilitară la un pas de distrugere, după ce motorul a luat foc! (Foto)

astăzi, 10:14
145

Pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la compartimentul motor al unei autoutilitare.Evenimentul s-a întâmplat în munici...

Mașină răsturnată în șanț, șofer preluat de polițiști și dus urgent la spital!

astăzi, 10:00
1478

Miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier care se deplasau pe D.N. 29C, în comuna Cândești, au observat un autoturism răsturnat în afara părții carosabile....