Club de lectură organizat la Biblioteca Județeană

Club de lectură organizat la Biblioteca Județeană

Este al doilea an în care elevii clasei a III-a C de la Școala Gimnazială "Elena Rareș" Botoșani, împreună cu învățătoarea lor, Loredana Șușter, organizează Clubul de lectură "Prietenii cărților".

Începând cu anul 2019, întâlnirile din cadrul clubului au loc la Filiala nr. 2 din Grivița a Bibliotecii ”Mihai Eminescu”, unde bibliotecara Brândușa Coteț îi întâmpină și îi conduce cu drag în „împărăția” cărților. La întâlnirea de joi, 21 februarie, copiii vor discuta despre cartea „Pippi Șosețica” de Astrid Lindgren.

Copiii citesc aceeași carte, încadrându-se într-un anumit interval de timp, de regulă, 3 săptămâni. Activitățile sunt diferite la fiecare întâlnire: se discută despre personaje, despre acțiunile lor, copiii își pun întrebări despre motivele acțiunilor, găsesc o altă rezolvare, un alt final cărților, dramatizează momente din povestire, mimează sau desenează. Interesante și extrem de îndrăgite de copii sunt „procesele”, organizate după toate regulile unei săli de justiție.

Cum personajele cărților citite sunt copii, problemele lor se regăsesc și în viața de zi cu zi a micilor cititori, iar rezolvările acestora devin mai ușoare. În cadrul clubului de lectură,  copiii împart o magie incredibilă, ajung pe aceeași lungime de undă cu ceilalți, primesc confirmări, își recunosc simțirile sau discută în contradictoriu, ceea ce le oferă motive diferite de abordare, sesizează detalii care le-au scăpat, au ocazia să vorbească despre o serie de trăiri pe care, poate, nu le-ar dezvălui niciodată, cunoscându-se astfel mai bine pe sine.

Și pentru că vorbim de un club adevărat, fiecare întâlnire a micilor amatori de lectură se face la o cană de ceai, o limonadă, prăjituri sau alte bunătăți pe care le pregătesc și le servesc copiilor, părinții.

(Comunicat de presa)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

Miercuri, 24 Aprilie 2024
88

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
99

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

Miercuri, 24 Aprilie 2024
124

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...