Club de lectură organizat la Biblioteca Județeană

Club de lectură organizat la Biblioteca Județeană

Este al doilea an în care elevii clasei a III-a C de la Școala Gimnazială "Elena Rareș" Botoșani, împreună cu învățătoarea lor, Loredana Șușter, organizează Clubul de lectură "Prietenii cărților".

Începând cu anul 2019, întâlnirile din cadrul clubului au loc la Filiala nr. 2 din Grivița a Bibliotecii ”Mihai Eminescu”, unde bibliotecara Brândușa Coteț îi întâmpină și îi conduce cu drag în „împărăția” cărților. La întâlnirea de joi, 21 februarie, copiii vor discuta despre cartea „Pippi Șosețica” de Astrid Lindgren.

Copiii citesc aceeași carte, încadrându-se într-un anumit interval de timp, de regulă, 3 săptămâni. Activitățile sunt diferite la fiecare întâlnire: se discută despre personaje, despre acțiunile lor, copiii își pun întrebări despre motivele acțiunilor, găsesc o altă rezolvare, un alt final cărților, dramatizează momente din povestire, mimează sau desenează. Interesante și extrem de îndrăgite de copii sunt „procesele”, organizate după toate regulile unei săli de justiție.

Cum personajele cărților citite sunt copii, problemele lor se regăsesc și în viața de zi cu zi a micilor cititori, iar rezolvările acestora devin mai ușoare. În cadrul clubului de lectură,  copiii împart o magie incredibilă, ajung pe aceeași lungime de undă cu ceilalți, primesc confirmări, își recunosc simțirile sau discută în contradictoriu, ceea ce le oferă motive diferite de abordare, sesizează detalii care le-au scăpat, au ocazia să vorbească despre o serie de trăiri pe care, poate, nu le-ar dezvălui niciodată, cunoscându-se astfel mai bine pe sine.

Și pentru că vorbim de un club adevărat, fiecare întâlnire a micilor amatori de lectură se face la o cană de ceai, o limonadă, prăjituri sau alte bunătăți pe care le pregătesc și le servesc copiilor, părinții.

(Comunicat de presa)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pacienți în stare gravă, transportați la Iași cu elicopterul SMURD!

Sâmbătă, 23 Martie 2019
755

Medicii botoșăneni au solicitat din nou, sâmbătă, aeronava SMURD, pentru a prelua un pacient aflat în stare gravă și care necesita tratament de specialitate într-o clinică uni...

Împădurire cu ajutorul jandarmilor botoșăneni - FOTO

Sâmbătă, 23 Martie 2019
620

Sâmbătă dimineață, jandarmii botoșăneni i-au sprijinit pe lucrătorii Ocolului silvic Trușești în acțiunea de împădurire a unui teren degradat."Cot la cot, cei pre...

Ministrul Budăi, anunț de UTIMĂ ORĂ - Se fac controale la sânge

Sâmbătă, 23 Martie 2019
613

Ministrul Muncii, Marius Budăi, precizări de ultimă oră în scandalul privind nereguli în prescrierea și administrarea de medicamente copiilor instituționalizați cu afecțiuni psihice."Pre...