Centenar 2018: Elevi și profesori din Botoșani, omagiu ostașilor români de la Zvolen, Slovacia! FOTO

Centenar 2018: Elevi și profesori din Botoșani, omagiu ostașilor români de la Zvolen, Slovacia! FOTO

Elevi și profesori ai Colegiului Național "A.T.Laurian" Botoșani au marcat Centenarul Marii Unirii într-un mod cu totul special. Pe 1 Decembrie, de Ziua Națională a României, ei au depus coroane, stegulețe, lumânări la cel mai mare cimitir românesc din afara României, la Zvolen, în Slovacia. 

Cimitirul Central din orasul Zvolen este dedicat eroilor români care s-au jertfit în luptele purtate în perioada 18 decembrie 1944 - 12 mai 1945 pentru eliberarea Cehoslovaciei și se numără printre cele mai reprezentative obiective comemorative de for public din Slovacia.

"Plini de recunoștință și încărcați de emoție, elevi și profesori de la Colegiul Laurian au depus coroane la Zvolen, în Slovacia, unde se află cel mai mare cimitir al eroilor români din afara țării", a precizat directorul Colegiului, Mihaela Prăjinariu.
Construit in anul 1958, este cel mai mare cimitir de război românesc din străinătate și a fost declarat monument cultural în anul 1963, aici avându-și locul de veci 10.384 de militari romani, alături de militari aparținând altor state participante la Al Doilea Razboi Mondial.



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
466

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
61

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
78

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...