Cazare gratuita la marile universitati din Bucuresti pentru cei care dau examene de admitere

Cazare gratuita la marile universitati din Bucuresti pentru cei care dau examene de admitere

Pentru prima data, Universitatea din Bucuresti ofera cazare gratuita candidatilor in perioada examenelor de admitere, inscrierea la facultati avand loc in perioada 6-25 iulie. O astfel de masura a implementat si Universitatea Politehnica din Bucuresti cu cativa ani in urma.

"In premiera, Universitatea din Bucuresti ofera candidatilor la admitere (licenta, master, doctorat) cazare gratuita in caminele proprii, in limita locurilor disponibile, pentru maximum 3 nopti. Cazarea se realizeaza la administratia caminelor, in baza legitimatiei de concurs si a actului de identitate", reiese dintr-un comunicat trimis de catre Universitatea din Bucuresti.

Facultatile Universitatii din Bucuresti si-au stabilit calendarul inscrierilor pentru sesiunea din iulie a admiterii 2017, aceastea fiind in perioada 6-25 iulie, iar data limita de afisare a rezultatelor este 29 iulie 2017. Universitatea pune la dispozitia absolventilor de liceu, licenta si masterat un numar de peste 7.800 de locuri la buget.

Cazare gratuita pe perioada admiterii ofera, de mai multi ani, si Universitatea Politehnica din Bucuresti, care a pus la bataie aproximativ 10.000 de locuri la buget si la taxa.

"Ca si in anii trecuti, Universitatea ofera cazare gratuita tuturor candidatilor si insotitorilor acestora, in caminele Politehnicii, conditia fiind sa dea admiterea la facultatile Universitatii Politehnica. Suntem prima universitate care a oferit acest avantaj candidatilor.Si anul acesta, avem un numar mare la admitere, 5.000 de locuri bugetate si alte aproximativ 5.000 de locuri la taxa, pentru toate specializarile. In acest moment, suntem intr-o etapa de preinscriere pentru candidatii care sunt doritori sa intre", a declarat, Mihnea Costoiu, rectorul Universitatii Politehnica din Bucuresti.

Conducerea Politehnicii a pregatit si un numar de 9.000 de locuri de munca, care pot fi accesate odata cu inscrierea la facultate.

"Le vom oferi candidatilor si posibilitatea de a avea contact, inca de la momentul inscrierii, cu angajatorii, in sensul in care, anul acesta, agentia deplasare a fortei de munca a universitatii face primele contacte in perioada admiterii cu firmele care sunt in baza noastra de date. Pana in acest moment, avem 9.000 de locuri de munca pentru studentii de la Politehnica. Ne dorim ca tinerii sa fie recrutati inca de pe perioada studiilor si la finalul studiilor sa fie angajati in companii", a adaugat Mihnea Costoiu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Constipatia poate indica o afectiune mai grava?

Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
581

Constipatia este caracterizata prin defecatii rare sau dificile si scaune tari sau uscate la intervale de 3-4 zile in decursul unei saptamani.Adesea, scaunele tari sunt rezultatul absorbtiei in ex...

Grupuri de manifestanti din tara au ajuns la Bucuresti pentru a participa la protest!

Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
231

Numeroase grupuri de manifestanti din tara au ajuns sambata la Bucuresti pentru a participa la protestul "Romania spune nu coruptiei. Toti pentru justitie", programat incepand cu ora 18:00 i...

CAS 2018 și formularul 600: Poți ajunge să datorezi la stat mult mai mulți bani decât ai încasat din activități independente

Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
474

Depunerea formularului 600 pentru persoanele fizice autorizate (PFA) și ceilalți contribuabili ce au obținut venituri din activități independente peste un anumit plafon în 2017 este unul di...