Cazare gratuita la marile universitati din Bucuresti pentru cei care dau examene de admitere

Cazare gratuita la marile universitati din Bucuresti pentru cei care dau examene de admitere

Pentru prima data, Universitatea din Bucuresti ofera cazare gratuita candidatilor in perioada examenelor de admitere, inscrierea la facultati avand loc in perioada 6-25 iulie. O astfel de masura a implementat si Universitatea Politehnica din Bucuresti cu cativa ani in urma.

"In premiera, Universitatea din Bucuresti ofera candidatilor la admitere (licenta, master, doctorat) cazare gratuita in caminele proprii, in limita locurilor disponibile, pentru maximum 3 nopti. Cazarea se realizeaza la administratia caminelor, in baza legitimatiei de concurs si a actului de identitate", reiese dintr-un comunicat trimis de catre Universitatea din Bucuresti.

Facultatile Universitatii din Bucuresti si-au stabilit calendarul inscrierilor pentru sesiunea din iulie a admiterii 2017, aceastea fiind in perioada 6-25 iulie, iar data limita de afisare a rezultatelor este 29 iulie 2017. Universitatea pune la dispozitia absolventilor de liceu, licenta si masterat un numar de peste 7.800 de locuri la buget.

Cazare gratuita pe perioada admiterii ofera, de mai multi ani, si Universitatea Politehnica din Bucuresti, care a pus la bataie aproximativ 10.000 de locuri la buget si la taxa.

"Ca si in anii trecuti, Universitatea ofera cazare gratuita tuturor candidatilor si insotitorilor acestora, in caminele Politehnicii, conditia fiind sa dea admiterea la facultatile Universitatii Politehnica. Suntem prima universitate care a oferit acest avantaj candidatilor.Si anul acesta, avem un numar mare la admitere, 5.000 de locuri bugetate si alte aproximativ 5.000 de locuri la taxa, pentru toate specializarile. In acest moment, suntem intr-o etapa de preinscriere pentru candidatii care sunt doritori sa intre", a declarat, Mihnea Costoiu, rectorul Universitatii Politehnica din Bucuresti.

Conducerea Politehnicii a pregatit si un numar de 9.000 de locuri de munca, care pot fi accesate odata cu inscrierea la facultate.

"Le vom oferi candidatilor si posibilitatea de a avea contact, inca de la momentul inscrierii, cu angajatorii, in sensul in care, anul acesta, agentia deplasare a fortei de munca a universitatii face primele contacte in perioada admiterii cu firmele care sunt in baza noastra de date. Pana in acest moment, avem 9.000 de locuri de munca pentru studentii de la Politehnica. Ne dorim ca tinerii sa fie recrutati inca de pe perioada studiilor si la finalul studiilor sa fie angajati in companii", a adaugat Mihnea Costoiu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

ONCOLOG turc de renume vine în România pentru a oferi GRATUIT a doua opinie medicală

Luni, 16 Iulie 2018
293

Oncolog de succes, unul dintre cei mai reputați doctori specializați în oncologie pentru adulţi din Turcia, Kerem Okutur vine în Constanța, în data de 21 iulie 2018, pentru ...

Avion militar de tip IAR 99 Șoim, prăbușit lângă Bacău!

Luni, 16 Iulie 2018
602

Un avion militar de tipul IAR 99 Șoim s-a prăbușit luni, în apropiere de baza aeriană de la Bacău. Cei doi piloți ai avionului ar fi reușit să se catapulteze, a declarat Ministrul Apăr...

Nuntași prăbușiți după ce s-a rupt balustrada unei terase. Echipaj de prim-ajutor de la Botoșani, solicitat la Neamț!

Luni, 16 Iulie 2018
2086

18 persoane au fost rănite duminică seara, în urma incidentului de la pensiunea din Durău, acolo unde o extensie de aproximativ 1,5 metri a unei terase situată la etajul întâi s-...