Cazare gratuita la marile universitati din Bucuresti pentru cei care dau examene de admitere

Cazare gratuita la marile universitati din Bucuresti pentru cei care dau examene de admitere

Pentru prima data, Universitatea din Bucuresti ofera cazare gratuita candidatilor in perioada examenelor de admitere, inscrierea la facultati avand loc in perioada 6-25 iulie. O astfel de masura a implementat si Universitatea Politehnica din Bucuresti cu cativa ani in urma.

"In premiera, Universitatea din Bucuresti ofera candidatilor la admitere (licenta, master, doctorat) cazare gratuita in caminele proprii, in limita locurilor disponibile, pentru maximum 3 nopti. Cazarea se realizeaza la administratia caminelor, in baza legitimatiei de concurs si a actului de identitate", reiese dintr-un comunicat trimis de catre Universitatea din Bucuresti.

Facultatile Universitatii din Bucuresti si-au stabilit calendarul inscrierilor pentru sesiunea din iulie a admiterii 2017, aceastea fiind in perioada 6-25 iulie, iar data limita de afisare a rezultatelor este 29 iulie 2017. Universitatea pune la dispozitia absolventilor de liceu, licenta si masterat un numar de peste 7.800 de locuri la buget.

Cazare gratuita pe perioada admiterii ofera, de mai multi ani, si Universitatea Politehnica din Bucuresti, care a pus la bataie aproximativ 10.000 de locuri la buget si la taxa.

"Ca si in anii trecuti, Universitatea ofera cazare gratuita tuturor candidatilor si insotitorilor acestora, in caminele Politehnicii, conditia fiind sa dea admiterea la facultatile Universitatii Politehnica. Suntem prima universitate care a oferit acest avantaj candidatilor.Si anul acesta, avem un numar mare la admitere, 5.000 de locuri bugetate si alte aproximativ 5.000 de locuri la taxa, pentru toate specializarile. In acest moment, suntem intr-o etapa de preinscriere pentru candidatii care sunt doritori sa intre", a declarat, Mihnea Costoiu, rectorul Universitatii Politehnica din Bucuresti.

Conducerea Politehnicii a pregatit si un numar de 9.000 de locuri de munca, care pot fi accesate odata cu inscrierea la facultate.

"Le vom oferi candidatilor si posibilitatea de a avea contact, inca de la momentul inscrierii, cu angajatorii, in sensul in care, anul acesta, agentia deplasare a fortei de munca a universitatii face primele contacte in perioada admiterii cu firmele care sunt in baza noastra de date. Pana in acest moment, avem 9.000 de locuri de munca pentru studentii de la Politehnica. Ne dorim ca tinerii sa fie recrutati inca de pe perioada studiilor si la finalul studiilor sa fie angajati in companii", a adaugat Mihnea Costoiu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Un jandarm merge cu numărul acoperit ca să evite rovinieta

astăzi, 19:40
152

Un angajat al Jandarmeriei merge cu mașina cu numerele acoperite pentru a evita plata taxei de rovinieta, obligatorie pentru circulația în afara orașului.Imaginile au fost surprinse pe Au...

Premieră pentru Moruțan, după ce l-a cumpărat FCSB. "Sper să fac un meci mare cu Dinamo!"

astăzi, 17:24
171

După ce a fost cumpărat de FCSB în această iarnă, Olimpiu Moruțan nu a evoluat împotriva marii rivale a echipei roș-albastre, dar o va face în această seară, în duelul ...

Echipa lui Florin Andone are probleme mari in Spania: Deportivo, tot mai aproape de retrogradare

astăzi, 17:15
62

Echipa la care evolueaza botoșăneanul Florin Andone, Deportivo La Coruna, are probleme mari in Spania, acolo unde tot mai aproape de retrogradarea in liga secunda.Sambata, gruparea galiciana, la...