Cati profesori au trecut concursul de directori de scoli. "S-au purtat adevarate lupte de gherila!"

Rezultatele finale ale concursului vor fi validate, vineri, de consiliile de administratie ale inspectoratelor scolare judetene. Ministrul Educatiei, Mircea Dumitru: "Presiuni, emotie pusa la bataie si multe acuzatii fara acoperire. Minciuni, multe minciuni, chiar. Au fost voci vehemente care au urmarit oprirea concursului si, implicit, continuarea unei practici nocive pentru scoala".

Cati profesori au trecut concursul de directori de scoli. "S-au purtat adevarate lupte de gherila!"

Mircea Dumitru

Peste 5.400 de candidati au promovat concursul national de ocupare a functiilor vacante de director si director adjunct in unitatile de invatamant preuniversitar.

In urma rezultatului, ministrul Educatiei, Mircea Dumitru, a spus ca au existat "multe acuzatii fara acoperire" si "voci vehemente care au urmarit oprirea concursului", insa s-a mers "mai departe cu principii, valori, responsabilitate".

Ministerul Educatiei arata, intr-un comunicat de presa transmis, miercuri seara, ca, dupa solutionarea contestatiilor, 5.405 candidati au promovat concursul national de ocupare a functiilor vacante de director si director adjunct in unitatile de invatamant preuniversitar.

Rata de ocupare a posturilor de conducere din scoli este astfel de 63,26% pentru posturile de directori (4.066 de posturi ocupate din 6.427 de posturi scoase la concurs), respectiv 53,84% pentru posturile de directori adjuncti (1.339 de posturi ocupate din 2.487 de posturi scoase la concurs).

Rezultatele finale ale concursului vor fi validate, vineri, de consiliile de administratie ale inspectoratelor scolare judetene.

Ministrul Educatiei, Mircea Dumitru, a scris, miercuri seara, pe pagina sa de Facebook, ca, desi "au fost voci vehemente care au urmarit oprirea concursului", el a mers mai departe.

"Concursul pentru directorii de scoli este unul dintre cele mai complexe exercitii derulate de Ministerul Educatiei. L-am demarat in august, pe o metodologie discutata cu multe luni inainte. Presiuni, emotie pusa la bataie si multe acuzatii fara acoperire. Minciuni, multe minciuni, chiar. Au fost voci vehemente care au urmarit oprirea concursului si, implicit, continuarea unei practici nocive pentru scoala. Am mers mai departe. Pentru ca, in tot acest timp am incercat aici, in Minister, sa organizam un concurs corect, care sa dea o sansa reala pentru profesionisti", a scris Mircea Dumitru.

Potrivit ministrului, concursul pentru directori este "si un exercitiu de intelegere a modului cum a fost invatat 'sistemul' sa functioneze".

"'Sistemul' s-a repliat si a inteles unde are cale de manevra: comisiile judetene de evaluare. Acolo s-au purtat adevarate lupte de gherila. Am primit sute de mesaje pe e-mail, ori aici, pe Facebook. Dar contestatii, putin sub 300. Solutionate favorabil, aproape toate.

Unele dintre sesizarile primite vor ajunge la parchet. Alte situatii din judete sunt deja anchetate. Pentru ca, oricat si-a dorit 'sistemul' sa ne opeasca, noi am mers mai departe cu principii, valori, responsabilitate", mai spune Mircea Dumitru.

El i-a felicitat pe profesorii care au promovat acest concurs si si-a exprimat dorinta ca singura presiune pe care acestia o vor simti "sa fie legata de binele elevelor si elevilor lor".

"Concursul acesta trebuie sa fie doar inceputul. Daca vrem sa transformam cu adevarat educatia, daca ne dorim ca vorbele frumoase si visurile copiilor nostri sa nu se opreasca la portile scolilor, suntem datori cu o altfel de politica a scolii. Una care nu are nimic de-a face cu politica de partid", a mai scris ministrul Educatiei.

Vezi si REZULTATELE finale la concursul pentru directorii de școli, după contestații, la Botosani!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Trecem la ora de vara: In noaptea de sambata spre duminica dam ceasurile inainte

astăzi, 12:11
367

In ciuda vremii de afara, Romania va trece, in noaptea de sambata spre duminica, la ora oficiala de vara. Ceasurile vor fi date inainte cu o ora, iar ora 03:00 va deveni ora 04:00.Astfel, duminica...

Botoșănean implicat într-un accident mortal, la Suceava!

astăzi, 11:19
1852

Doua tiruri si o camioneta s-au ciocnit vineri in trafic, tirurile plonjand in gardul unei case. Soferul unuia dintre autotrenuri a ramas incarcerat, in stare de inconstienta, iar pentru extrager...

În sfârșit, Becali e mulțumit de jucătorul de la FC Botoșani: "Ce gol a dat! Este imposibil sa nu ajunga mare fotbalist!"

astăzi, 09:41
456

Gigi Becali are încredere ca FCSB va triumfa la finalul acestui sezon, dar îsi face timp si pentru viitor. Astfel, finantatorul ros-albastrilor se bucura pentru faptul ca si-a asigurat sem...