Caravana SMURD "Fii pregatit!" ajunge marți la Darabani, în fața Casei de Cultură! FOTO

Caravana SMURD "Fii pregatit!" ajunge marți la Darabani, în fața Casei de Cultură! FOTO

Luni, peste 400 de dorohoieni au participat la cursurile organizate în cadrul caravanei SMURD "Fii pregătit", care a ajuns pentru a patra oară în județul Botoșani. Miercuri, va ajunge în orașul Săveni, în fața primăriei. Joi, pentru prima dată, centrul de formare mobil va ajunge în comuna Trușești, la Liceul „Demonstene Botez”. Vineri, caravana SMURD „Fii pregătit!” va fi în municipiul Botoșani, în fața Palatului Administrativ.

Activitățile se vor desfășura în cele cinci zile, în intervalul orar 09.00 – 18.00.

Centrul mobil este construit pe structura unui tir, are o sală de şcolarizare cu o capacitate de 40 de persoane şi este dotat cu toate echipamentele medicale de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanţilor.

Caravana “Fii pregătit!” este un proiect al Fundaţiei pentru SMURD, derulat cu susţinerea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi finanţat cu sprijinul Fundaţiei Vodafone România.

În perioada 03 – 07 iunie, vor fi organizate cursuri de pregătire a populației în domeniul situațiilor de urgență și activități de informare și educare preventivă cu privire la regulile de comportare premergător, pe timpul și după producerea unor situații de urgență generate de incendii, cutremure, inundații, etc.

Totodată, în caravană, în intervalul orar 09.00 – 12.00, se vor susține și cursurile școlii de vară în domeniul situațiilor de urgență, “Prezent şi Viitor în Siguranţă”, la care participă elevi botoşăneni de gimnaziu.

Grupuri de câte 50 de copii vor participa la cursurile organizate de pompieri. Aceștia vor învăța teoretic și practic cum să prevină o situație de urgență sau să reacționeze dacă sunt protagonist sau martor al unei întâmplări nefericite. Pompierii vor urmări ca elevii să dobândească, într-o manieră plăcută și interactivă, cunoștințele necesare prevenirii evenimentelor neplăcute.

Cursanții vor fi evaluaţi cu privire la nivelul cunoştinţelor din domeniul situaţiilor de urgenţă acumulate. 30 dintre elevii care au obţinut cele mai bune rezultate în urma evaluării vor participa la Tabăra de vară în domeniul situaţiilor de urgenţă, care se va organiza la Memorialul Ipotești – Centrul Naţional de Studii „Mihai Eminescu”, în perioada 29 iunie – 05 iulie. Acestora li se adaugă alți de 20 de elevi, câștigătorii etapei județene a concursului „Prietenii Pompierilor”, care au primit ca și recompensă calificarea în tabăra de vară.

În tabără, elevii vor putea să îşi dezvolte priceperile şi deprinderile în a reacţiona a situaţii de urgenţă, dar să se şi relaxeze.

Școala de vară în domeniul situațiilor de urgență este organizată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani în parteneriat cu Instituţia Prefectului Judeţul Botoşani, Consiliul Judeţean Botoşani, Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, Primăria Municipiului Dorohoi, Societatea Națională de „Cruce Roșie” din România – Filiala Botoșani, Primăria orașului Darabani și Primăria orașului Săveni.














 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A murit cea mai titrată jucătoare de scrabble a României! (Foto)

astăzi, 13:46
94

A fost cea mai titrată jucătoare de scrabble a României, campioană națională în limbile română și franceză, Maestră a Sportului.Claudia Mihai a fost un model de dăruire...

Statul Major al Armatei: Cum va apăra Armata Română județele Moldovei în caz de atac rusesc?

astăzi, 12:26
248

Jurnaliștii de la Ziarul de Iași i-au întrebat direct pe reprezentanții Statului Major al Armatei Române, iar aceștia au dat un răspuns evaziv legat de planurile operaționale.Sta...

FC Botoșani – Dinamo, astăzi de la ora 19:30

astăzi, 11:34
127

FC Botoșani și Dinamo se întâlnesc astăzi în etapa a șasea a play-out-ului Superligii.Înaintea partidei de astăzi FC Botoșani ocupă penultimul loc în play-out, l...