Când gesturile mari vin în sprijinul celor mici! FOTO

Curtea noastră e oglinda noastră, au spus elevii Liceului Tehnologic Special "Sfântul Stelian", dar cum orice inițiativă are nevoie și de sprijin financiar, a fost nevoie de implicarea și de generozitatea unor oameni cu suflet, pentru ca visul copiilor să devină realitate. 

Când gesturile mari vin în sprijinul celor mici! FOTO

Este cunoscută dificultatea cu care mulți dintre elevii Liceului Special "Sfântul Stelian" se deplasează, unii în căruțul cu rotile, alții pășind greu pe talpa uneori nesigură.

Liceul Tehnologic Special "Sfântul Stelian" Botoșani a beneficiat de etapa a II-a de betonare a curții școlii, în cadrul proiectului "Curtea școlii - oglinda noastră".

Coordonatorii acestui proiect, asistent social Asiminicesei Elena și prof. Raileanu Aurel, transmit că scopul acestui demers a fost reabilitarea curtii scolii, crearea unei imagini frumoase unității de învățământ.

Echipa de proiect a fost formată din Asociatia "Orfanilor 2013" Botosani – presedinte Ciobanu Ionela Petronela, Try Grup Betoane Botosani – administrator Cepoi Dan, S.C. Vulturi S.R.L. Botosani – administrator Cepoi Marcel, Ciobanu Ovidiu – director de vinzari S.C. Try Grup Betoane Botosani.

Proiectul "Curtea scolii – oglinda noastra" s-a desfasurat in doua mari etape:

ETAPA  1 s-a desfasurat in luna iunie 2016, când s-a betonat aleea principala  prin care se asigura accesul in scoala. Lucrarea a fost efectuata de catre firma S.C. Try Grup Betoane Botosani, prin sponsorizare. Suma aferenta primei etape de betonare este de 16.963,22 lei conform situatiei de lucrari eliberata de S.C Try Grup Betoane Botosani, inregistrata cu nr. 1398 din 05.07.2016.

ETAPA a II-a. A doua etapa de betonare a curtii scolii (ramasa dupa prima etapa de betonare)  a fost efectuata in luna noiembrie 2016.  Lucrarea a fost efectuata  in continuare tot de catre firma S.C. Try Grup Betoane Botosani, prin sponsorizare, suprafata de betonat  fiind mult mai mare decat in prima etapa. Suma aferenta pentru etapa a doua este de 26.214,88 lei, conform situatiei de lucrari eliberata de S.C. Try Grup Betoane Botosani.

Activitatile  desfasurate pentru etapa a II-a de betonare a curții au fost diverse, de la curatatul terenului de pietre, gunoaie, etc., umplerea gropilor cu ballast fin, pregatire strat suport cu buldoexcavatorul, compactare ballast cu cilindru compactor, aplicare cofraj cu cherestea, la aplicare folie polietilena – primul strat, montare plasa de fier sudata care sa sustina placa de ciment, betonare cu autopompa, taiat rosturi cu masina de taiat, udatul betonului turnat in primele zile pentru a nu crapa.

Coordonatorii proiectului "Curtea scolii - oglinda noastra" - asistent social Asiminicesei Elena, prof. Secrieriu Loredana, prof. Raileanu Aurel, mulțumesc Asociatiei "Orfanilor 2013" Botosani, cu care colaboreaza de 3 ani, si in mod special domnului Cepoi Dan  - administrator la S.C. "Try Grup Betoane Botosani, sponsorul principal al proiectului. Bugetul total alocat acestei lucrari in cele doua etape este de 43.178,10 lei.

Citeste si Pentru copiii speciali, drumul spre şcoală este acum mai lin!
 




 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Prefectul, apel în ședință pentru siguranța elevilor: „Observ că s-au făcut progrese...” (video)

astăzi, 09:40
18

O astfel de situație, a cazurilor de violență în școli, a fost punctată și de către șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, comisar șef de poliție Costîn...

Microbuz cu ucraineni răsturnat pe DN 17. Cinci persoane transportate la spital!

astăzi, 09:14
165

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, un microbuz s-a răsturnat, vineri dimineața, pe raza localității Prisaca Dornei. În microbuz se aflau șase perso...

Telemedicină pentru Unitățile de Primiri Urgențe din Botoșani și Dorohoi!

astăzi, 08:58
52

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati”, Compartimentul de Primiri Urgențe de la Secția de Pediatrie și Compartimentul de Urgențe din cadrul Spitalului Municipa...