Cadrele didactice botoșănene se pregătesc de protest!

Angajații din sistemul de învățămământ botoșănean se pregătesc de proteste și sunt deciși să și participe la acțiuni dacă decidenții de la nivel central nu vor soluționa o listă de revendicări care a fost înaintată de federațiile sindicale. 

Cadrele didactice botoșănene se pregătesc de protest!

Sindicaliștii au solicitat Guvernului încheierea unui acord care să garanteze aplicarea unor anumite prevederi care sunt cuprinse în legi și care până acum nu au fost aplicate. 

Un prim aspect se referă la reglementarea calculului sporurilor și indemnizațiilor raportat la salariul de bază și nu la salariul din decembrie de anul trecut. 

"Era promisiunea că se va face în vară lucrul acesta dar nu este făcut. De asemenea, am mai cerut alocarea unor sume pentru plata dobânzilor la hotărârile judecătorești și plata tranșelor care nu sunt plătite, găsirea unei soluții pentur ca de la 1 ianuarie salariile nete să crească și nu așa cum se întâmplă acum când după promisiunea că ne cresc salariile cu 25% s-a găsit chichița de trecere a contribuțiilor la angajat astfel încât să nu crească salariile. Tot felul de explicații se găsesc. Mai avem o solicitare către Guvern referitoare la legea pensiilor la modul general. Nu este posibil ca un profesor după 40 de ani de activitate să se pensioneze cu 1.400-1.800 de lei, în timp ce atâtea categorii de personal se pensionează cu pensii de 10-20 de ori mai mari la 40 de ani, nu după 40 de ani de activitate. Este nedrept din punct de vedere social și lucrul acesta trebuie reglementat, să se aplice tuturor aceeași unitate de măsură", a precizat Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învățământ Botoșani. 

Dacă până pe 25 septembrie nu se va primi un răspuns favorbail, în perioada 2-5 octombrie vor fi organizate primele acțiuni de protest care vor consta în pichetări la nivel local, iar mai apoi la nivel central.

La Botoșani, pichetările ar putea avea loc pe 3 sau 4 octombrie. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Mai multe burse şcolare acordate elevilor botoşăneni. Vezi repartiţia pe şcoli!

astăzi, 08:48
187

Cuantumul şi numărul burselor ce se vor acorda în acest an şcolar elevilor din unităţile de învăţământ din municipiul Botoşani vor fi aprobate, în data de 29 noiembrie...

Ce notă a primit managerul Filarmonicii Botoşani la evaluarea activităţii manageriale!

astăzi, 08:23
269

Evaluarea activităţii manageriale a directorului de la Filarmonica Botoşani a ajuns la final, iar în şedinţa ordinară de săptămâna viitoare consilierii locali vor aproba rezultatul...

Spectacol și foc de artificii, pregătite pentru botoșăneni de Revelion

Miercuri, 22 Noiembrie 2017
1436

Consilierii locali vor aloca, în ședința ordinară de săptămâna viitoare, fondurile necesare pentru organizarea spectacolului din noaptea de Revelion, din Piața Revoluției. ...