Bullying-ul în școală, dezbătut cu părinții de la Școala Gimnazială Nr.1 Albești! Felicitări organizatorilor!

Bullying-ul în școală, dezbătut cu părinții de la Școala Gimnazială Nr.1 Albești! Felicitări organizatorilor!

La Școala Gimnazială Nr.1 Albești s-a desfășurat astăzi, 10 decembrie 2019, lectoratul cu părinții pe tema Bullying-ul în școală, activitate ce și-a propus informarea și consilierea părinților cu privire la această formă specifică de violență prezentă în mediul școlar și, din păcate, și în școala noastră.

Părinții au fost informați despre noua prevedere introdusă în Legea educației, potrivit căreia  “În unităţile de învăţământ şi în toate spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale sunt interzise comportamentele care constau în violenţa psihologică – bullying” și au aflat în ce constă fenomenul de bullying.

“În cadrul activității a vorbit preotul paroh și profesor de religie în școală, Fredolin Drobotă, despre importanța educației morale pe care copiii o primesc încă din primii ani de viață și despre însemnătatea modelelor din familie, care contribuie la formarea tinerilor”, a explicat directorul unității școlare, profesor Mihaela Chitic.

Profesorul consilier școlar Irina Grosu a prezentat părinților tipurile de comportamente care pot fi încadrate în această formă particulară de violență, de ce apare fenomenul de bullying sau cyberbullying, care este profilul psihologic al agresorilor sau al victimelor și, nu în ultimul rând, care ar trebui să fie reacția copiilor martori la aceste incidente. De asemenea, părinții au aflat cum pot recunoaște semnele care indică faptul că un copil este hărțuit, ce pot face în aceste situații, care sunt efectele asupra dezvoltării ulterioare a copilului.

“Părinții prezenți au relatat că sunt bucuroși că au participat la această activitate, că sunt necesare aceste discuții între familie și școală și regretă că sunt încă mulți părinți care nu colaborează cu școala și nu conștientizează efectele pe termen lung ale unor comportamente de acest gen”, a mai adăugat profesorul Mihaela Chitic.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Fără taxă de internare la „Mavromati”? Ce spune noul manager al spitalului! (video)

astăzi, 13:32
53

La aproape o săptămână de la ocuparea funcției de manager interimar, economist Corneliu Mihai a participat la o conferință cu presa locală. În cadrul conferinței, managerul unită...

MasterClass de Bune Maniere și Etichetă Socială cu Artech Wine și Virgil Mănescu

astăzi, 13:22
36

Într-o lume în care interacțiunile sociale și profesionale sunt tot mai importante, dezvoltarea abilităților de comunicare și comportament adecvat devine crucială pentru succesul per...

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca!

astăzi, 12:25
51

În data de 28 martie 2023, în jurul orei 05.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare...