Bucurii, emoții și peripeții: "Cartea unește inimi" poposește din nou în raionul Hâncești

Bucurii, emoții și peripeții: "Cartea unește inimi" poposește din nou în raionul Hâncești

Luni, 19 noiembrie, s-a încheiat activitatea Donează o carte pentru un frate, din cadrul proiectului transfrontalier Cartea unește inimi. Activitatea, care a vizat strângerea de cărți în rândul elevilor din mai multe școli implicate în proiect însoțite de un mesaj pentru frații de peste Prut, s-a încheiat printr-o vizită la școlile: Gimnaziul "Sergiu Andreev", localitatea Cioara și Gimnaziul Tălăiești, ambele din raionul Hâncești, Rep. Moldova, unde au fost donate cărțile colectate.

Astfel, luni dimineață coordonatorii proiectului Postolachi Vasile, profesor de Religie Ortodoxă la Școala Gimnazială nr. 1 Rădăuți-Prut și Moga Marius Marian, profesor de Educație Fizică la Școlile ”Dr. Partenie Ciopron, Păltiniș și Rădăuți-Prut, însoțiți de Rusu Andrada Cristina, profesor la Școala Gimnazială ”Alexandru cel Bun” din Iași, au pornit la drum spre școlile mai sus menționate, deși timpul dorea a pune piedici unei vizite atât de frumoasă. Cei trei tineri profesori au fost așteptați cu multă bucurie și emoții atât de către cadrele didactice cât și de către elevii școlilor din Cioara și Tălăiești. Aceștia i-au întâmpinat pe oaspeți cu un frumos program artistic, poezii, cântece și dansuri dedicat Centenarului Unirii. De asemenea cei mici au citit cu multă nerăbdare mesajele fraților lor de peste Prut, promițând că vor citi cărțile primite.

De asemenea, în cadrul vizitei, s-a discutat și despre un alt obiectiv important al proiectului ”Cartea unește inimi” și anume realizarea unui volum care să cuprindă creațiile elevilor dar și ale cadrelor didactice ale școlilor implicate în proiect, coordonatorii proiectului invitând și pe colaboratorii de la cele două școli implicate, să participe.

Vizita a fost posibilă datorită donațiilor de cărți făcute de către elevii Liceului ”Dimitrie Cantemir” din Darabani și ai Școlii Gimnaziale ”Alexandru cel Bun” din Iași, care au luat în serios rugămintea și îndemnul de a dona o carte pentru un frate, așa încât spre cele două școli partenere din Republica Moldova s-au îndreptat peste 600 de volume de cărți pentru copii, donate cu mult drag de elevii mai sus menționați.

"Mă bucur enorm să văd că elevii au răspuns pozitiv invitației adresate de a se implica în activitatea noastră, donând cu multă dragoste cărți pentru frații noștri de peste Prut. Calitatea cărților donate și mesajele scrise pe ele demonstrează că acești elevi nu au donat pentru a scăpa de o carte ci au donat cu mult drag. Deși timpul voia cu orice preț să ne împiedice să ajungem la Școlile din Cioara și Tălăiești, cu mila lui Dumnezeu am reușit să ajungem iar căldura, bucuria și dragostea cu care ne-au înconjurat colegii noștri colaboratori cât și cei mici, au bătut cu mult frigul și ninsoarea de afară. Acestea ne-au dat puterea și răbdarea să răzbatem zăpezile ce ne-au dat bătăi de cap, ținându-ne blocați în trafic mai multe ore și au încolțit în sufletul nostru dorința de a ne întâlni din nou pe viitor. Le mulțumim din suflet profesorilor și elevilor de la Școlile Cioara și Tălăiești pentru călduroasa primire pe care numai un suflet de basarabean putea să o facă. Aducem, de asemenea, sincere mulțumiri profesorilor și elevilor Liceului ”Dimitrie Cantemir” din Darabani precum și celor de la Școala Gimnazială ”Alexandru cel Bun” din Iași care au răspuns cu atâta dragoste invitației noastre. Nu în ultimul rând, mulțumim și colegilor de la Școlile Gimnaziale Rădăuți-Prut și Păltiniș pentru toată susținerea și înțelegerea. Dumnezeu să răsplătească înmiit tuturor", a declarat Postolachi Vasile, profesor la Școala Gimnazială nr. 1 Rădăuți-Prut.









 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
108

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
247

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
110

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...