Bucurie în lumina brazilor pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Botoșani

"E vremea colindelor!" – și cine ar putea susține contrariul? În oraș au bubuit tobele și a răsunat muzica Festivalului de Datini și Obiceiuri, în vreme ce, la Casa Sindicatelor, sute de copii ai Școlii Gimnaziale Nr. 11 Botoșani au cântat, au dansat, au colindat, urat și semănat, într-un spectacol de tradiție al școlii.

Bucurie în lumina brazilor pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Botoșani

An de an ne întoarcem la rădăcini, împletind elementele de actualitate cu cele moștenite din bătrâni.

"Copiii de la Grădinița cu Program Normal „Floare de Colț” și Grădinița cu Program Prelungit Nr. 14, elevii claselor primare și cei de gimnaziu, îndrumați de cadre didactice și sprijiniți de părinți, au arătat, pe 18 decembrie, că sfârșitul de an înseamnă mai mult decât Moș Crăciun și mai mult decât vacanță: înseamnă gânduri frumoase îndreptate către cei mai puțin norocoși, înseamnă un prilej perfect pentru a ne manifesta bucuria și aprecierea pentru ceea ce avem și pentru ceea ce suntem", spune profesorul Simona Acsente.

O noutate a acestui sfârșit de an a fost Parada brazilor de Crăciun, în cadrul proiectului educațional "Suflet verde" – născut din inimi curate, din dragoste pentru natură și din izvorul nesecat de imaginație al copiilor. Energia cu care a fost întâmpinat atât de elevii școlii, cât și de colaboratori – Grădinița cu Program Prelungit Nr. 23, Școala Gimnazială Nr. 8 "Elena Rareș" și Seminarul Teologic Liceal Ortodox "Sfântul Gheorghe" Botoșani – ne-au arătat că acest proiect are potențial și va crește frumos. Cei mai mulți dintre brazii prezentați au fost realizați din materiale reciclabile și vor înveseli holurile școlii până la venirea vacanței.

Alte familii au donat jucării de pluș care vor duce spiritul Crăciunului spre cei mai puțin norocoși, fie direct agățate în brad, fie în cutii frumoase, colorate, clădite în forma unui brad de vis. "E vremea colindelor!" – un spectacol care poartă semnătura Școlii Gimnaziale Nr. 11 Botoșani, un efort comun urmat de o oboseală plăcută, care nu ne oprește niciodată să o luăm de la capăt. Este felul nostru de a mulțumi tuturor și de a transmite celor care ne susțin an de an, "Sărbători Fericite!".

Comunicat de presă






 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...