Botoșaniul, județ fără elevi de liceu la olimpiadele internaționale în 2019?

Botoșaniul, județ fără elevi de liceu la olimpiadele internaționale în 2019?

Olimpicii români se remarcă la toate olimpiadele la care participă și revin în țara încărcați cu medalii și distincții. Printre ei nu sunt lăudați și elevii de la Botoșani.

În 2019, cei 163 de olimpici ai României au obținut 192 de premii la concursurile internaționale la care au participat. Cele mai multe premii au fost obținute de elevii liceelor din București, scrie Wall-Street.ro, una din cele mai importante publicații economice din România, care a încercat să afle valoarea în bani a premiilor câștigate de olimpicii români. 

Cei 163 de elevi olimpici au obținut 61 de medalii, premii și mențiuni la 14 olimpiade internaționale, respectiv 139 de medalii, premii și mențiuni la 26 de concursuri regionale pe discipline (juniori și seniori). În total, palmaresul olimpicilor români a fost, anul trecut, de 192 de distincții.

Județul care și-a adjudecat cele mai multe premii a fost Bucureștiul, cu un total de 73 de distincții, urmat de Covasna (12) și Iași (11).

Sumele acordate olimpicilor variază între 2.500 de lei și 12.550 de lei.

Wall Street nu scrie însă că botoșăneanul Tudor Darius Cardaș a reușit adjudecarea bronzului la Olimpiada Internațională de Matematică din 2019, în timp ce Cezar Trișcă-Vicol a câștigat, tot în 2019, o medalie de argint la competiția internațională „International Autumn Tournament in Informatics”.

Potrivit reglementărilor în vigoare, premiile pentru rezultatele înregistrate la olimpiadele/concursurile internaționale au următoarele cuantumuri:

 •12.550 lei-premiul I absolut (obținut cu punctaj maxim),

 •9.720 lei-premiul I/medalie de aur,

 •8.330 lei-premiul al ÎI-lea/medalie de argint,

 •5.950 lei-premiul al III-lea/medalie de bronz,

 •4.065 lei-mențiune (sau diplome echivalente).

 Sumele în bani acordate elevilor care s-au impus în competițiile regionale (olimpiade balcanice de seniori și juniori, Olimpiadă Internațională Pluridisciplinara Tuymaada, Olimpiadă de Informatică a Europei Centrale, Olimpiadă de Chimie „D.I. Mendeleev" etc.) sunt:

 •4.440 lei-premiul I/medalie de aur,

 •3.785 lei-premiul al ÎI-lea/medalie de argint,

 •2.945 lei-premiul al III-lea/medalie de bronz

 •2.550 lei-mențiune (sau diplome echivalente)

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Orașul în sărbătoare: O nouă pictură stradală în Botoșani! (Foto)

astăzi, 07:34
43

În Parcul Primăriei Municipiului Botoșani, începând de joi, 24 aprilie, cetățenii pot admira o nouă pictură stradală.Lucrarea este realizată în cadrul proiectului &...

Botoșănean căutat prin toată lumea pentru tentativă de omor, adus în cătușe din Suedia!

astăzi, 07:12
62

Poliţia Română anunţă că patru persoane urmărite la nivel internaţional au fost aduse în ţară în cursul zilei de marţi, din Italia, Suedia, Germania şi Scoţia. Doi dintre...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Apostol şi Evanghelist Marcu și pe Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului

astăzi, 07:00
14

Sfântul Apostol şi Evanghelist Marcu era iudeu din Ierusalim şi a fost unul din cei 70 de ucenici ai Domnului şi nepotul Apostolului Barnaba.La început, a fost ucenic al Sfânt...