Botoșăneanul care conduce UMF Targu Mures, apel catre politicieni: Universitatea sa nu redevina subiect de negociere politica!

Botoșăneanul care conduce UMF Targu Mures, apel catre politicieni: Universitatea sa nu redevina subiect de negociere politica!

 Leonard Azamfirei  

Rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) din Targu Mures, profesor doctor Leonard Azamfirei, a solicitat, marti, politicienilor ca aceasta institutie de educatie sa nu redevina subiect de negociere politica si avertizeaza ca, in caz contrar, va declansa o "reactie de aparare ferma".

"Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures a luat act cu ingrijorare de faptul ca a redevenit subiect de negociere politica, uitandu-se prea repede experienta anterioara din anul 2012 care a condus la caderea guvernului in functie printr-o motiune de cenzura.

Atragem atentia decidentilor politici ca acum, ca si atunci, sunt incalcate in mod evident doua prevederi constitutionale: interdictia ingerintelor politice in viata academica si autonomia universitara (...) Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures solicita in mod imperativ sa nu redevina subiect de negociere politica. In interiorul Universitatii, in activitatea academica a cadrelor didactice si a studentilor, altele sunt prioritatile si valorile", se arata intr-un comunicat de presa al conducerii UMF Targu Mures.

Potrivit comunicatului, in perioada 2012-2014, in urma mai multor procese finalizate cu hotarari definitive si irevocabile, UMF Targu Mures a avut de fiecare data castig de cauza, "consfintindu-se astfel legalitatea tuturor deciziilor luate de Senatul universitar (...) ", insa "astazi, asistam la realimentarea politica a unui conflict major care parea rezolvat".

"Respingem categoric riscul iminent al disfunctionalitatilor majore in viata universitara pe care aceasta disputa politica ar redeclansa-o. In situatia in care se va recurge la decizii politice care sa implice Universitatea, vom declansa o reactie de aparare ferma, in limitele legii si a principiilor de guvernare corecte.

Solicitam intregului mediu academic si societatii civile sa sustina autonomia universitara, iar celui politic sa accepte neconditionat si definitiv ca Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures nu este si nu trebuie sa devina subiect de capital politic pentru niciun partid", a mai aratat conducerea UMF Targu Mures.

Reactia UMF Targu Mures a venit pe fondul aparitiei in presa a faptului ca, in cadrul negocierilor PSD-ALDE cu UDMR, pentru sustinerea motiunii de cenzura, ar exista patru modificari la Legea Educatiei, una dintre acestea fiind infiintarea de catre Guvern a unei sectii maghiare cu administratie distincta la Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
130

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
230

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
356

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...