Binecuvântare cerută pentru mai mulți profesori care vor să predea în școlile botoșănene

Binecuvântare cerută pentru mai mulți profesori care vor să predea în școlile botoșănene

O parte dintre cadrele didactice botoșănene care vor participa la etapele de mobilitate vor avea nevoie de binecuvântarea reprezentanților Bisericii.

Pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate de Religie şi posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din cadrul seminariilor teologice şi a posturilor didactice/catedrelor constituite din discipline teologice de specialitate, cadrele didactice trebuie sa depună în dosar avizul cultului, în care se precizează etapa de mobilitate pentru care au fost eliberate.

La Botoșani, interviul va avea loc în data de 7 martie, la sediul Protopopiatului, începând cu ora 10.00, examinarea constând în testare psihologică efectuată de un cabinet de specialitate, analiza unui portofoliu de activitate didactică și interviu în fața unei comisii.

"În vederea participării la etapele de mobilitate și la gradele didactice sectorul educațional al Arhiepiscopiei Iașilor anunță organizarea interviurilor pentru acordarea binecuvântării celor care doresc să predea disciplina religie sau pentru cei care o predau deja în vederea înscrierii la diferite etape de mobilitate și de perfecționare didactică. Arhiereasca  binecuvântare va fi acordată candidaților în urma unui interviu în fața unei comisii alcătuită din reprezentantul Centrului Eparhial Iași, inspectorul de specialitate pentru disciplina religie și un metodist", a precizat Ciprian Manolache, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Peste 5 milioane de lei primite de judeţul Botoşani la rectificarea bugetară. Unde se duc banii!

astăzi, 16:22
331

În urma rectificării bugetare ce a fost operată la nivel central judeţului Botoşani i-a fost alocată suma de 5.181 milioane de lei, din sume defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru ...

Şeful ISU Botoşani, către directorii de şcoli: "Nu este ISU împotriva eliberării autorizaţiei de securitate la incendiu, dar nu putem să..."

astăzi, 13:40
385

Col. Cristian Amarandei, şeful Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a precizat că din cele 508 unităţi de învăţământ de pe raza judeţului, în urma verific...

Ajutor cerut prefectului de sinistraţii de pe Primăverii. "Dacă se va stabili că neglijenţa e cauza exploziei, problema nu e bună"

astăzi, 12:59
546

Oamenii i-au cerut reprezentantului Guvernului în teritoriu să facă demersuri în vederea obţinerii unor fonduri de la nivel central cu care să fie achitate lucrările de consolidare ca...