Auxiliarele neautorizate, interzise în școli. Reacția unui profesor din Botoșani: "Ne amenință cu denunțul și pușcăria!"

O adresă transmisă în școlile din județul Botoșani de către Inspectoratul Școlar Județean, adresă venită din partea Ministerului Educației, a stârnit revoltă și indignare în rândul unor cadre didactice.

Auxiliarele neautorizate, interzise în școli. Reacția unui profesor din Botoșani: "Ne amenință cu denunțul și pușcăria!"

Respectiva adresă face referire la utilizarea auxiliarelor și se precizează că în unitățile de învățământ se folosesc doar manuale școlare și auxiliare care sunt aprobate de Ministerul Educației Naționale.

"În cazul în care nu va fi respectată această obligație, Ministerul Educației Naționale își rezervă dreptul de a sesiza organele de stat abilitate în legătură cu încălcarea cu vinovăție a prevederilor art. 69, alin.1, din Legea Educației Naționale", se arată în adresa Ministerului transmisă în unitățile de învățământ preuniversitar din județul Botoșani.

Profesorul Daniel Botezatu, de la Colegiul Național M. Eminescu, care a fost și inspector școlar, și-a manifestat revolta pe o rețea de socializare vizavi de "amenințările" Ministrului Educației.

"Ne amenință cu denunțul și pușcăria! Reproduc adresa de la ISJ, dar ISJ e doar mesagerul, nu e vina sa pentru inepțiile lui Genunche! Ministerul invocă art. 69, alin. (1) din Legea Educației Naționale 1/2011. Dar iată ce spune și alin. (5): (5) Auxiliarele curriculare sunt constituite din ghiduri metodologice care, prin conținut, sunt în conformitate cu prevederile legale în vigoare și pe care cadrele didactice le pot selecta și utiliza la clasă, în baza libertății inițiativei profesionale, în scopul îmbunătățirii calității procesului educațional. Bre Genunche, eu dacă am un film de prezentat elevilor mei, dar voi nu l-ați autorizat, înseamnă că nu-l pot prezenta elevilor? Pot să le prezint elevilor romanul ”Ferma animalelor”? E un auxiliar neautorizat de voi!", a scris Daniel Botezatu pe Facebook.

Gabriel Hârtie, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

CFR Cluj - FC Botosani, scor 1-1 în prima etapă a noului sezon din Liga 1!

Vineri, 20 Iulie 2018
146

CFR Cluj a terminat la egalitate, scor 1-1, cu FC Botosani, in prima etapa a noului sezon din Liga 1. Clujenii au deschis scorul in minutul 26 prin Paulo Vinicius, cu o lovitura de cap, dar au fo...

Carmen Dan despre scrisoarea politistilor: Sa nu se gandeasca nimeni ca poate face orice in trafic. Nu va fi haos!

Vineri, 20 Iulie 2018
259

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, vineri, la Dragasani, ca modificarile din Codul Rutier vor fi adaptate astfel incat sa respecte legea, referindu-se la scrisoarea transmisa de Grupul Poli...

Proiectul prin care poți plăti o amendă rutieră în 15 zile a fost aprobat

Vineri, 20 Iulie 2018
333

Desigur, întreaga știre nu te afectează dacă respecți mereu legea și nu ești pasibil să primești o amendă rutieră. Practic, pentru șoferii corecți, care conduc cu viteza legală și urmea...