Auxiliarele neautorizate, interzise în școli. Reacția unui profesor din Botoșani: "Ne amenință cu denunțul și pușcăria!"

O adresă transmisă în școlile din județul Botoșani de către Inspectoratul Școlar Județean, adresă venită din partea Ministerului Educației, a stârnit revoltă și indignare în rândul unor cadre didactice.

Auxiliarele neautorizate, interzise în școli. Reacția unui profesor din Botoșani: "Ne amenință cu denunțul și pușcăria!"

Respectiva adresă face referire la utilizarea auxiliarelor și se precizează că în unitățile de învățământ se folosesc doar manuale școlare și auxiliare care sunt aprobate de Ministerul Educației Naționale.

"În cazul în care nu va fi respectată această obligație, Ministerul Educației Naționale își rezervă dreptul de a sesiza organele de stat abilitate în legătură cu încălcarea cu vinovăție a prevederilor art. 69, alin.1, din Legea Educației Naționale", se arată în adresa Ministerului transmisă în unitățile de învățământ preuniversitar din județul Botoșani.

Profesorul Daniel Botezatu, de la Colegiul Național M. Eminescu, care a fost și inspector școlar, și-a manifestat revolta pe o rețea de socializare vizavi de "amenințările" Ministrului Educației.

"Ne amenință cu denunțul și pușcăria! Reproduc adresa de la ISJ, dar ISJ e doar mesagerul, nu e vina sa pentru inepțiile lui Genunche! Ministerul invocă art. 69, alin. (1) din Legea Educației Naționale 1/2011. Dar iată ce spune și alin. (5): (5) Auxiliarele curriculare sunt constituite din ghiduri metodologice care, prin conținut, sunt în conformitate cu prevederile legale în vigoare și pe care cadrele didactice le pot selecta și utiliza la clasă, în baza libertății inițiativei profesionale, în scopul îmbunătățirii calității procesului educațional. Bre Genunche, eu dacă am un film de prezentat elevilor mei, dar voi nu l-ați autorizat, înseamnă că nu-l pot prezenta elevilor? Pot să le prezint elevilor romanul ”Ferma animalelor”? E un auxiliar neautorizat de voi!", a scris Daniel Botezatu pe Facebook.

Gabriel Hârtie, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Medicamente pentru boli GRAVE, introduse pe lista compensatelor. Decizia a fost aprobată de Guvern!

astăzi, 13:24
50

Guvernul a aprobat, miercuri, printr-o hotărâre, introducerea pe lista medicamentelor compensate şi gratuite a 16 noi molecule, destinate tratării mai multor tipuri de afecţiuni – onco...

A îmbrăcat un hanorac și a vrut să plece din magazin fără să-l plătească!

astăzi, 11:31
314

Doi botoșăneni sunt cercetați pentru furt după ce un comerciant din Suceava a chemat polițiștii, observând că unul dintre cei doi clienți care până atunci probaser...

Cum și când salvezi o barză. Nu ignora păsările care suferă de frig!

astăzi, 10:43
418

Valul de frig a adus sute de apeluri și sesizări de berze albe aflate în pericol. Dar, atenție, NU toate au nevoie să fie salvate! „Din păcate, drumul spre iad este pavat cu bune intenți...