Atelierele Școala Familiei la Botoșani, pentru adolescenți și părinți!

Părinții și adolescenții din Botoșani sunt așteptați să participe la atelierele organizate de Școala Familiei. Evenimentele se vor desfășura pe 8 decembrie 2018, participarea fiind gratuită.

Atelierele Școala Familiei la Botoșani, pentru adolescenți și părinți!

Pe data de 8 decembrie 2018, la Hotel Belvedere, se vor desfășura două ateliere, astfel: de la ora 11.00 atelierul pentru adolescenți, iar de la ora 16.00 conferința pentru părinți. Ambele evenimente sunt gratuite. 

Atelierul de dezvoltare personală dedicat exclusiv adolescenților se va desfășura în intervalul 11.00 – 14.00 și se bazează pe exerciții și jocuri incitante, subiectele fiind:

1. Trăim într-o comunitate.
2. Rolul pentru care ne pregătim. Abilități, cunoștințe și atitudini. 
Descoperirea sensului si menirii personale prin jocuri si discuții libere într-un cadru plăcut și prietenos
3. Tehnici de comunicare și gestionare a conflictelor specifice vârstei si cum se depășesc barierele de comunicare;
4. Cum influențează modelele formarea identității
Adolescenții vor primi certificate de participare. Pentru a vă înscrie accesați linkul: https://ghiddesupravietuireinadolescenta.eventbrite.com/Întâlnirea cu părinții va porni de la întrebarea ”Ne creștem diferit fetele față de băieți?”... Aceasta conferință atât de nișată a apărut ca o necesitate. Atelierele Școlii Familiei care au ca subiecte comunicarea, caracteristicile masculine/ feminine, au arătat de fiecare dată că este necesară o abordare diferită a noastră, a părinților, în creșterea și educarea fetelor, respectiv a băieților. Pe de o parte exista diferențe între nevoile unora și nevoile celorlalți, iar pe de altă parte exista diferențe între rolurile părinților și răspunsurile lor la nevoile copiilor , ale mamelor, respectiv ale taților. 
Un alt aspect legat de identitatea de gen este comunicarea dintre părinte și copil, care este și ea influențată atât de genul părintelui, cât și de cel al copilului. 
Este adevărat că suntem determinați anatomic, dar educația și formarea noastră afectivă trebuie să sprijine datele anatomice pentru o reală autodefinire și împlinire pe plan personal. Vom încerca sa punctăm și să explicăm care sunt aceste diferențe și să discutăm despre caracteristicile și beneficiile relațiilor sănătoase: mamă-fiică, tată-fiică, respectiv mama-băiat, tată-băiat", transmit organizatorii.
Pentru a vă înscrie la acest eveniment dati click pe link: https://educam-diferit-fetele-fata-de-baieti.eventbrite.com/

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FOTO - Botoșănenii au ajuns la disperare din cauza drumurilor: "E un adevărat calvar!"

astăzi, 10:01

S-au săturat! Trăiesc în secolul XXI, într-un stat european, dar se simt la capătul lumii. Au protestat de nenumărate ori, dar sunt nevoiți în continuare să circule pe drumuril...

Corul Seminarului Teologic Liceal Ortodox Botoșani, prezent la aniversarea a 15 ani de la înființarea Parohiei "Buna Vestire" din Latina, Italia

astăzi, 09:08
65

Duminică, 9 decembrie 2018, Parohia "Buna Vestire" din Latina, Italia, a îmbrăcat haine de sărbătoare, la împlinirea a 15 ani de la înființarea acesteia. Pen...

Polițiștii botoșăneni atrag atenția asupra înșelăciunilor comise prin metoda "Accidentul"

astăzi, 08:43
87

Metoda denumită generic "Acidentul" este modul prin care escrocii încearcă ori chiar reuşesc să obţină sume mari de bani sau alte foloase materiale, profitând de &icir...