Atelierele Școala Familiei la Botoșani, pentru adolescenți și părinți!

Părinții și adolescenții din Botoșani sunt așteptați să participe la atelierele organizate de Școala Familiei. Evenimentele se vor desfășura pe 8 decembrie 2018, participarea fiind gratuită.

Atelierele Școala Familiei la Botoșani, pentru adolescenți și părinți!

Pe data de 8 decembrie 2018, la Hotel Belvedere, se vor desfășura două ateliere, astfel: de la ora 11.00 atelierul pentru adolescenți, iar de la ora 16.00 conferința pentru părinți. Ambele evenimente sunt gratuite. 

Atelierul de dezvoltare personală dedicat exclusiv adolescenților se va desfășura în intervalul 11.00 – 14.00 și se bazează pe exerciții și jocuri incitante, subiectele fiind:

1. Trăim într-o comunitate.
2. Rolul pentru care ne pregătim. Abilități, cunoștințe și atitudini. 
Descoperirea sensului si menirii personale prin jocuri si discuții libere într-un cadru plăcut și prietenos
3. Tehnici de comunicare și gestionare a conflictelor specifice vârstei si cum se depășesc barierele de comunicare;
4. Cum influențează modelele formarea identității
Adolescenții vor primi certificate de participare. Pentru a vă înscrie accesați linkul: https://ghiddesupravietuireinadolescenta.eventbrite.com/Întâlnirea cu părinții va porni de la întrebarea ”Ne creștem diferit fetele față de băieți?”... Aceasta conferință atât de nișată a apărut ca o necesitate. Atelierele Școlii Familiei care au ca subiecte comunicarea, caracteristicile masculine/ feminine, au arătat de fiecare dată că este necesară o abordare diferită a noastră, a părinților, în creșterea și educarea fetelor, respectiv a băieților. Pe de o parte exista diferențe între nevoile unora și nevoile celorlalți, iar pe de altă parte exista diferențe între rolurile părinților și răspunsurile lor la nevoile copiilor , ale mamelor, respectiv ale taților. 
Un alt aspect legat de identitatea de gen este comunicarea dintre părinte și copil, care este și ea influențată atât de genul părintelui, cât și de cel al copilului. 
Este adevărat că suntem determinați anatomic, dar educația și formarea noastră afectivă trebuie să sprijine datele anatomice pentru o reală autodefinire și împlinire pe plan personal. Vom încerca sa punctăm și să explicăm care sunt aceste diferențe și să discutăm despre caracteristicile și beneficiile relațiilor sănătoase: mamă-fiică, tată-fiică, respectiv mama-băiat, tată-băiat", transmit organizatorii.
Pentru a vă înscrie la acest eveniment dati click pe link: https://educam-diferit-fetele-fata-de-baieti.eventbrite.com/

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cancerul gastric nu are simptome alarmante. Când trebuie să mergem rapid la medic

astăzi, 13:20
135

Cancerul care apare la nivelul stomacului se numește cancer gastric. Cancerul gastric este o afecțiune malignă, în care celulele neoplazice apar la nivelul mucoasei gastrice și apoi se extin...

Prima reactie a Simonei Halep dupa calificarea in optimile de finala de la Australian Open

astăzi, 12:31
137

Simona Halep a oferit deja o prima reactie dupa calificarea in optimile de finala de la Australian Open, dupa ce a oferit un meci perfect in fata lui Venus Williams, de 7 ori campioana in turneele de ...

Accident la Bobulești: O femeie a ajuns cu mașina în șanț! FOTO

astăzi, 11:31
643

Accidenr rutier, sâmbătă dimineață, soldat cu rănirea unei femei în vârstă de 34 de ani și avarierea mașinii pe care aceasta o conducea.Evenimentul rutier s-a p...