Aplicarea legii salarizării unitare, privită cu pesimism. "Ar trebui ca unora să li se taie salariile"
BOTOSANI

Aplicarea legii salarizării unitare, privită cu pesimism. "Ar trebui ca unora să li se taie salariile"

Sindicaliștii din educația botoșăneană sunt sceptici că noua legea a salarizării unitare din sistemul bugetar va putea fi aplicată peste mai puțin de patru luni.

Liviu Axinte, președintele Ligii Sindicatelor din Învățământ (LSI) Botoșani susține că această legea ar putea fi aplicată numai dacă s-ar diminua salariile la anumite categorii de bugetari, în condițiile în care la ora actuală sunt dezechilibre mari în ceea ce privește salarizarea.

"Noua legea de salarizare unitară eu nu o văd aplicabilă prea curând, chiar dacă este promisă de la 1 iulie. Este greu de aplicat atâta timp cât nu vreau să tai salariile unor categorii. Ca să se poată aplica o lege unitară, după părerea mea, ar trebui ca unora să li se taie salariile, unor categorii și să ne introducă la un moment dat pe toți bugetarii cu salariile stabilite în lege,  pe etape, chiar dacă unora ar însemna să le taie salariile. Atâta timp cât nu vreau să tai salariile celor care le au foarte mari nu pot să aplic legea. Dacă sunt venituri de 100, 200 de milioane acolo nu poți să tai, 20 de ani când ajung eu cât are el îl lasă așa? Sunt multe lucruri care trebuie îndreptate în ceea ce privește salarizarea în învățământ, nu numai a personalului didctic, ci și nedidactic, de a regla anumite aspecte", a declarat Liviu Axinte.

 

 

Spune-ne opinia ta