Anchetă finalizată la școala unde doi elevi au fost răniți! Care sunt concluziile!
BOTOSANI

Anchetă finalizată la școala unde doi elevi au fost răniți! Care sunt concluziile!

Comisia de cercetare disciplinară constituită pentru a ancheta incidentul de la Școala Gimnazială "Tiberiu Crudu" din localitatea Tudora, unde doi elevi au fost răniți de o poartă, în timpul unei pauze, a finalizat verificările.

Potrivit lui Ciprian Manolache, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Botoşani, concluzia la care a ajuns comisia este că nicio persoană angajată la unitatea de învățământ nu se face vinovată de acest incident în urma căruia doi copii au ajuns la spital. 

"Comisia de cercetare disciplinară a personalului din Școala Gimnazială "Tiberiu Crudu" Tudora a stabilit că evenimentul petrecut prin accidentarea elevilor nu poate fi imputat în mod expres niciunui cadru didactic sau nedidactic întrucât el nu a fost cauzat de neglijența, atitudinea răuvoitoare sau intenționată a vreunei persoane", a precizat Ciprian Manolache.

La nivelul Școlii din Tudora vor fi luate o serie de măsuri pentru a preîntâmpina ca astfel de evenimente nefericite să se mai întâmple.

"Conducerea școlii va lua următoarele măsuri: neutilizarea porții care a cauzat incidentul și redimensionarea ei pentru accesul pe o distanță limitată de circulație a elevilor și însoțitorilor acestora, refacerea graficului privind serviciul pe școală prin suplimentarea cu încă două cadre didactice care vor supraveghea curtea pe perimetre strict delimitate, limitatea spațiului de joacă al elevilor pe perioada pauzelor, fiecare învățător sau diriginte va prelucra din nou regulile de siguranță în școală și va organiza ședințe cu părinții în vederea luării la cunoștință a acestora. Personalul nedidactic va verifica permanent toate spațiile școlare pentru a preîntâmpina posibile situații de accidentare a alevilor și va aduce la cunoștință conducerii școlii situațiile ivite pentru a se lua măsurile necesare. Se vor actualiza procedurile operaționale privind sănătatea și securitatea elevilor în școală, serviciul pe școală", a specificat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean.

Cei doi elevi care au fost răniți se aflau într-o pauză în curtea școlii, când alți colegi au împins o poartă care a căzut peste aceștia. Un copil de 9 ani a fost rănit grav, acesta fiind și în prezent internat într-un spital din Iași, iar celălalt a fost preluat a doua zi de o ambulanţă di transportat la Secţia de Pediatrie a Spitalului Mavromati Botoşani. 

 

Spune-ne opinia ta