Anchetă finalizată la școala unde doi elevi au fost răniți! Care sunt concluziile!
BOTOSANI

Anchetă finalizată la școala unde doi elevi au fost răniți! Care sunt concluziile!

Comisia de cercetare disciplinară constituită pentru a ancheta incidentul de la Școala Gimnazială "Tiberiu Crudu" din localitatea Tudora, unde doi elevi au fost răniți de o poartă, în timpul unei pauze, a finalizat verificările.

Potrivit lui Ciprian Manolache, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Botoşani, concluzia la care a ajuns comisia este că nicio persoană angajată la unitatea de învățământ nu se face vinovată de acest incident în urma căruia doi copii au ajuns la spital. 

"Comisia de cercetare disciplinară a personalului din Școala Gimnazială "Tiberiu Crudu" Tudora a stabilit că evenimentul petrecut prin accidentarea elevilor nu poate fi imputat în mod expres niciunui cadru didactic sau nedidactic întrucât el nu a fost cauzat de neglijența, atitudinea răuvoitoare sau intenționată a vreunei persoane", a precizat Ciprian Manolache.

La nivelul Școlii din Tudora vor fi luate o serie de măsuri pentru a preîntâmpina ca astfel de evenimente nefericite să se mai întâmple.

"Conducerea școlii va lua următoarele măsuri: neutilizarea porții care a cauzat incidentul și redimensionarea ei pentru accesul pe o distanță limitată de circulație a elevilor și însoțitorilor acestora, refacerea graficului privind serviciul pe școală prin suplimentarea cu încă două cadre didactice care vor supraveghea curtea pe perimetre strict delimitate, limitatea spațiului de joacă al elevilor pe perioada pauzelor, fiecare învățător sau diriginte va prelucra din nou regulile de siguranță în școală și va organiza ședințe cu părinții în vederea luării la cunoștință a acestora. Personalul nedidactic va verifica permanent toate spațiile școlare pentru a preîntâmpina posibile situații de accidentare a alevilor și va aduce la cunoștință conducerii școlii situațiile ivite pentru a se lua măsurile necesare. Se vor actualiza procedurile operaționale privind sănătatea și securitatea elevilor în școală, serviciul pe școală", a specificat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean.

Cei doi elevi care au fost răniți se aflau într-o pauză în curtea școlii, când alți colegi au împins o poartă care a căzut peste aceștia. Un copil de 9 ani a fost rănit grav, acesta fiind și în prezent internat într-un spital din Iași, iar celălalt a fost preluat a doua zi de o ambulanţă di transportat la Secţia de Pediatrie a Spitalului Mavromati Botoşani. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Profesori cu note mari la titularizare rămaşi fără post

Joi, 14 Septembrie 2017
1316

Au obţinut o notă mare la concursul de titularizare, dar asta nu le-a asigurat şi un loc de muncă. Este cazul mai multor cadre didactice din judeţul Botoşani, care nu şi-au găsit posturi &icir...

Preşedintele Consiliului Judeţean, către primarii care vor să iasă din ADI: "Revizuiţi-vă poziţia!"

Joi, 14 Septembrie 2017
687

În cadrul unei ședințe a ADI Ecoproces de joi, în care s-a dezbătut regulamentul privind salubritatea, Costică Macaleți le-a cerut primarilor să se gândească foarte bine &icir...

Corecție financiară uriașă aplicată pentru investiția cu fonduri europene de la Spitalul Mavromati!

Joi, 14 Septembrie 2017
1070

Instituția a primit o corecție financiară uriașă la proiectul care s-a derulat la Spitalul Județean Mavromati cu fonduri europene, prin care s-a modernizat și reabilitat unitatea sanitară....