Absolvenții de clasa a VIII-a intră în focul admiterii la liceu
BOTOSANI

Absolvenții de clasa a VIII-a intră în focul admiterii la liceu

Luni, 3 iulie, se va publica ierarhia la nivel județean a absolvenților de clasa a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională.

În fiecare unitate de învăţământ gimnazial se va afișa lista candidaţilor, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere.
Ponderea mediei de la Evaluarea Naţională creşte, anul acesta, de la 75% la 80%, iar notele de la clasă vor reprezenta doar 20%, în loc de 25% din media de admitere în clasa a IX-a.

În perioada 3-5 iulie se va desfășura etapa de completare a opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi de către părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a În aceeași perioadă vor fi introduse în baza de date computerizată (în aplicaţia informatică centralizată) datele din fişele de înscriere.

Între 4 și 7 iulie se va verifica de către părinţi şi candidaţi fișele editate de calculator, corectarea greşelilor în baza de date computerizată şi listarea fişelor corectate din calculator, operaţiuni ce se vor realiza utilizând aplicaţia informatică centralizată.

Repartizarea computerizată la liceu va avea loc în data de 12 iulie. Pe 13 iulie vor fi afișate în unitățile de învățământ gimnazial listele cu absolvenții repartizați proveniți din școlile respective și listele cu locurile neocupate în unitățile de învățământ liceal de stat din județ.

De asemenea, fiecare unitate din învățământul liceal va afișa lista candidaților repartizați în acea unitate. In perioada 13-17 iulie absolvenții de gimnaziu își vor depune dosarele de înscriere la școlile la care au fost repartizați.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
77

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
43

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
47

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...