A început Examenul de Evaluarea Națională. Părinții așteaptă cu emoție

A început Examenul de Evaluarea Națională. Părinții așteaptă cu emoție

Examenul de Evaluarea Națională aferent anului școlar 2019-2020 a debutat astăzi, 15 iunie,  începând de la ora 9, cu proba scrisă la Limba și literatura română.

Potrivit datelor transmise de către Inspectoratul Școlar județean (IȘJ)  Botoșani, 4402 elevi de clasa a VIII-a susțin prima probă din cadrul Examenului de Evaluare. În județul Botoșani au fost organizate 105 centre de examen și 5 centre zonale de evaluare.

Trei elevi nu vor da astăzi proba de capacitate, din cauza deciziilor luate de Ministerul Sănătății. Cei trei au părinți confirmați pozitiv, astfel că vor merge la sesiunea specială, de peste o lună.

Cei trei copii au primit veştile în urmă cu câteva zile, după ce Ministerul Sănătăţii a decis forma finală ed organizare a examenelor din acest an, în contextul pademiei.

La nivelul judeţul sunt, în momentl de faţă trei copii ai căror părinte sau părinţi sunt diagnosticaţi cu covid19, iar ei se află în izolare.

“Am luat toate măsurile pentru ca examenele din această săptămână să se poată desfășura în condiții sigure în toate unitățile școlare din orașul nostru. Elevii și dascălii implicați în examene vor fi protejați de riscurile pandemice dacă vor respecta la rândul lor regulile de igienă și izolare ce le revin. Mult succes!”, a transmis și primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur.

Până pe 22 iunie 2020 când se vor afișa și rezultatele înaintea contestațiilor, elevii de clasa a VIII a vor mai susține în această săptămână proba scrisă la matematică ( 17 iunie) dar și proba scrisă la limba și literatura maternă (18 iunie).

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Andone, după victoria cu Dinamo: ”Atmosfera a fost extraordinară. Le mulțumesc suporterilor!”

astăzi, 07:16
41

Antrenorul echipei FC Botoșani, Bogdan Andone, în vârstă de 49 de ani, a oferit câteva cuvinte la finalul meciului.”Dumnezeu ne-a dat punctele înapoi!”&bd...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Ierarhi Ilie Iorest, Simion Ştefan şi Sava Brancovici, mitropoliţii Transilvaniei

astăzi, 07:00
10

Tot astăzi, Biserica Ortodoxă îi cinstește pe Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul din Maramureş, pe Sfinţii Mucenici Pasicrat şi Valentin și pe Sfânta Cuvioasă Elisabeta....

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
723

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...