64 de școli din județul Botoșani primesc bani pentru a rezolva problema toaletelor din curte. VEZI LISTA!

64 de școli din județul Botoșani primesc bani pentru a rezolva problema toaletelor din curte. VEZI LISTA!

Ministerul Educației va trimite 64,9 milioane de lei către 858 de școli care au toaletă în curte, fără apă și canalizare, potrivit unei hotărâri de Guvern adoptată în ședința Executivului de joi, 30 mai. Asta înseamnă cu 631 de școli mai puține față de promisiunea făcută de ministrul Educației Ecaterina Andronescu, cea care vorbea despre 1.489 de școli. Aceasta a explicat în repetate rânduri că anul acesta "avem bani" să "rezolvăm problema școlilor fără toaletă" sau cu toaletă în curte. De asemenea ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat că vor fi alocați bani pentru toate cele „peste 1.460 de școli”, relatează Edupedu.ro.

România avea în anul 2017 nu mai puțin de 2.219 unități de învățământ cu grupuri sanitare situate în curte, fără apă curentă și fără canalizare, potrivit ministerului. La începutul anului 2019, în rețeaua de învățământ preuniversitar de stat mai funcționau 1.180 de școli cu grupuri sanitare neconforme, dotate necorespunzător sau amplasate în exteriorul construcțiilor de învățământ, susține instituția într-un comunicat.
 
Cifrele sunt însă contrazise atât de documentele prezentate public de oficiali, cât și de declarațiile acestora. De exemplu, pe 24 ianuarie 2018, fostul ministrul Liviu Marian Pop publica o listă cu 2.418 școli care au toaletă în curte. (detalii aici)

De la începutul anului 2019 însă, actualul ministru Ecaterina Andronescu susține că este vorba despre 1.489 de școli fără toaletă conformă.

Hotărârea prevede că dacă școlile nu reusesc să cheltuiască sumele primite până la finalul acestui an, atunci sunt obligate să trimită banii înapoi la Guvern.

La nivelul județului Botoșani, 64 de școli vor primi bani de la Guvern, suma totală fiind de 4.807 mii lei. Potrivit listei publicate de fostul ministru Liviu Marian Pop în anul 2018, în județul Botoșani erau înregistrate 207 unități școlare cu grupuri sanitare în exterior.



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
4

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...

Autoutilitară la un pas de distrugere, după ce motorul a luat foc! (Foto)

astăzi, 10:14
76

Pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la compartimentul motor al unei autoutilitare.Evenimentul s-a întâmplat în munici...

Mașină răsturnată în șanț, șofer preluat de polițiști și dus urgent la spital!

astăzi, 10:00
871

Miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier care se deplasau pe D.N. 29C, în comuna Cândești, au observat un autoturism răsturnat în afara părții carosabile....