59 de elevi din Botoșani au ales licee din Suceava. 9 elevi din alte județe s-au înscris în licee botoșănene!

59 de elevi din Botoșani au ales licee din Suceava. 9 elevi din alte județe s-au înscris în licee botoșănene!

Nouă elevi din alte județe ale țării au optat să continue studiile în licee din Botoșani. Este vorba despre cinci elevi din Suceava, doi din Iași, unul din Constanța și unul din Vaslui.

Dintre cei nouă elevi din afara județului Botoșani, 4 au intrat la liceu cu medii peste 9, restul având între 8,84 și 5,02. Cea mai bună medie aparține unei eleve de la Liceul Teoretic "Callatis" Mangalia, județul Constanța, care a intrat cu media 9,76 la Colegiul Național "Mihai Eminescu" (științe ale naturii), următoarea medie aparținând unei eleve de la Școala Gimnazială "Dimitrie Onciul" Straja, județul Suceava. Cu media 9,40, ea a ales Colegiul Național "A.T.Laurian" (științe ale naturii)

Unitățile școlare alese de către cei nouă elevi sunt: Colegiul Național "A.T.Laurian" - 2, Colegiul Tehnic "Gheorghe Asachi" - 2, Colegiul Național "Mihai Eminescu" - 1, Liceul Teoretic "Grigore Antipa" - 1, Liceul Pedagogic "Nicolae Iorga" - 1, Liceul "Ștefan D. Luchian" Stefănești - 1, Liceul "Dimitrie Negreanu" - 1.

În schimb, în județul vecin, dintre cei 73 de elevi din alte judeţe care au ales licee din Suceava, 59 sunt din Botoșani. Ceilalţi provin din Neamţ, Constanţa şi Ilfov (câte doi elevi) şi Satu Mare, Galaţi, Bacău, Olt, Iaşi, Maramureş, Giurgiu şi Braşov (câte un elev).

Dintre cei 59 de elevi botoșăneni care au ales licee din Suceava, în vârful ierarhiei se află o absolventă a Şcolii Gimnaziale "Leon Dănăilă" din Darabani, care a fost admisă cu media 9,84 la Colegiul "Petru Rareş" Suceava (mate-info). A doua medie de admitere, de 9,67, este tot a unei absolvente din Boto;ani, de la Şcoala Gimnaziala "Nicolae Iorga" Dersca, care a ales Colegiul "Ştefan cel Mare" Suceava, tot mate-info.

Alți 44 de elevi din școlile botoșănene (din 117 elevi proveniți din afara județului) au ales licee din județul Iași.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ucigaşul poliţistului de la Burdujeni, deţinut în Penitenciarul Botoşani, s-a sinucis!

astăzi, 20:50
4823

Descoperire şocantă marţi seară, în Penitenciarul Botoşani. Trupul neînsufleţit al unui deţinut cazat singur într-o cameră a fost găsit fără viaţă, după apelul de sear...

Ziua Europeană a Limbilor, sărbătorită la Seminarul Teologic Liceal Ortodox "Sfântul Gheorghe" Botoșani! FOTO

astăzi, 19:40
220

Mai multe activități dedicate Zilei europene a limbilor s-au desfășurat la Seminarul Teologic Liceal Ortodox "Sfântul Gheorghe" Botoșani, în perioada 25-26 septembrie 2017. ...

ȘOCANT! Cadavrul unui bebeluș, găsit în apropierea Poligonului ACR! FOTO, VIDEO

astăzi, 18:05
11733

În urmă cu câteva zile, o sesizare făcută la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani a pus în alertă reprezentanții instituției, care au ...