59 de elevi din Botoșani au ales licee din Suceava. 9 elevi din alte județe s-au înscris în licee botoșănene!

59 de elevi din Botoșani au ales licee din Suceava. 9 elevi din alte județe s-au înscris în licee botoșănene!

Nouă elevi din alte județe ale țării au optat să continue studiile în licee din Botoșani. Este vorba despre cinci elevi din Suceava, doi din Iași, unul din Constanța și unul din Vaslui.

Dintre cei nouă elevi din afara județului Botoșani, 4 au intrat la liceu cu medii peste 9, restul având între 8,84 și 5,02. Cea mai bună medie aparține unei eleve de la Liceul Teoretic "Callatis" Mangalia, județul Constanța, care a intrat cu media 9,76 la Colegiul Național "Mihai Eminescu" (științe ale naturii), următoarea medie aparținând unei eleve de la Școala Gimnazială "Dimitrie Onciul" Straja, județul Suceava. Cu media 9,40, ea a ales Colegiul Național "A.T.Laurian" (științe ale naturii)

Unitățile școlare alese de către cei nouă elevi sunt: Colegiul Național "A.T.Laurian" - 2, Colegiul Tehnic "Gheorghe Asachi" - 2, Colegiul Național "Mihai Eminescu" - 1, Liceul Teoretic "Grigore Antipa" - 1, Liceul Pedagogic "Nicolae Iorga" - 1, Liceul "Ștefan D. Luchian" Stefănești - 1, Liceul "Dimitrie Negreanu" - 1.

În schimb, în județul vecin, dintre cei 73 de elevi din alte judeţe care au ales licee din Suceava, 59 sunt din Botoșani. Ceilalţi provin din Neamţ, Constanţa şi Ilfov (câte doi elevi) şi Satu Mare, Galaţi, Bacău, Olt, Iaşi, Maramureş, Giurgiu şi Braşov (câte un elev).

Dintre cei 59 de elevi botoșăneni care au ales licee din Suceava, în vârful ierarhiei se află o absolventă a Şcolii Gimnaziale "Leon Dănăilă" din Darabani, care a fost admisă cu media 9,84 la Colegiul "Petru Rareş" Suceava (mate-info). A doua medie de admitere, de 9,67, este tot a unei absolvente din Boto;ani, de la Şcoala Gimnaziala "Nicolae Iorga" Dersca, care a ales Colegiul "Ştefan cel Mare" Suceava, tot mate-info.

Alți 44 de elevi din școlile botoșănene (din 117 elevi proveniți din afara județului) au ales licee din județul Iași.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici: Se prelungește sesiunea de primire a cererilor de finanțare!

astăzi, 11:07
85

Directia pentru Agricultura Judeteana Botosani aduce la cunostinta celor interesati faptul ca Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale a decis prelungirea sesiunii de primire a cererilor de fina...

Tamara Ciofu: "Legea asistenței comunitare a fost publicată, urmează creșterea finanțării pentru unitățile de asistență medico-sociale"

astăzi, 11:05
20

Deputatul PSD Tamara Ciofu a anunțat astăzi că pe 20 iulie a fost publicată în Monitorul Oficial, Legea pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 18/2017 privind asistența ...

Lista drumurilor județene care vor fi reabilitate și modernizate prin PNDL!

astăzi, 10:36
320

În urma demersurilor întreprinse de către conducerea Consiliului Judeţean, pentru obţinerea de finanţări pentru cât mai multe dintre investiţiile ce se impun a fi făcute pe dr...