59 de elevi din Botoșani au ales licee din Suceava. 9 elevi din alte județe s-au înscris în licee botoșănene!

59 de elevi din Botoșani au ales licee din Suceava. 9 elevi din alte județe s-au înscris în licee botoșănene!

Nouă elevi din alte județe ale țării au optat să continue studiile în licee din Botoșani. Este vorba despre cinci elevi din Suceava, doi din Iași, unul din Constanța și unul din Vaslui.

Dintre cei nouă elevi din afara județului Botoșani, 4 au intrat la liceu cu medii peste 9, restul având între 8,84 și 5,02. Cea mai bună medie aparține unei eleve de la Liceul Teoretic "Callatis" Mangalia, județul Constanța, care a intrat cu media 9,76 la Colegiul Național "Mihai Eminescu" (științe ale naturii), următoarea medie aparținând unei eleve de la Școala Gimnazială "Dimitrie Onciul" Straja, județul Suceava. Cu media 9,40, ea a ales Colegiul Național "A.T.Laurian" (științe ale naturii)

Unitățile școlare alese de către cei nouă elevi sunt: Colegiul Național "A.T.Laurian" - 2, Colegiul Tehnic "Gheorghe Asachi" - 2, Colegiul Național "Mihai Eminescu" - 1, Liceul Teoretic "Grigore Antipa" - 1, Liceul Pedagogic "Nicolae Iorga" - 1, Liceul "Ștefan D. Luchian" Stefănești - 1, Liceul "Dimitrie Negreanu" - 1.

În schimb, în județul vecin, dintre cei 73 de elevi din alte judeţe care au ales licee din Suceava, 59 sunt din Botoșani. Ceilalţi provin din Neamţ, Constanţa şi Ilfov (câte doi elevi) şi Satu Mare, Galaţi, Bacău, Olt, Iaşi, Maramureş, Giurgiu şi Braşov (câte un elev).

Dintre cei 59 de elevi botoșăneni care au ales licee din Suceava, în vârful ierarhiei se află o absolventă a Şcolii Gimnaziale "Leon Dănăilă" din Darabani, care a fost admisă cu media 9,84 la Colegiul "Petru Rareş" Suceava (mate-info). A doua medie de admitere, de 9,67, este tot a unei absolvente din Boto;ani, de la Şcoala Gimnaziala "Nicolae Iorga" Dersca, care a ales Colegiul "Ştefan cel Mare" Suceava, tot mate-info.

Alți 44 de elevi din școlile botoșănene (din 117 elevi proveniți din afara județului) au ales licee din județul Iași.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O maşină a poliţiei a fost implicată într-un accident, pe o stradă din Botoșani! FOTO

Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
4016

Evenimentul a avut loc la intersecţia Bulevardului Mihai Eminescu cu strada Octav Onicescu. Maşina poliţiei circula dinspre sediul IPJ spre strada Sucevei, iar impactul a fost cu un autoturism VW G...

Băgat în spital de propriul cal!

Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
2350

Tot mai mulți botoșăneni ajung la Unitatea de Primire Urgențe după ce au fost răniți de animalele din gospodărie, în special de cai.Ultimul caz s-a înregistrat sâmbătă....

Viceprimarul unei comune botoșănene, la un pas de a fi exclus din PSD!

Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
967

Zilele unui viceprimar din județul Botoșani ca membru al organizației județene a PSD sunt numărate. Acesta a fost deja exclus ca urmare a unei decizii a Biroului organizației locale, iar hotăr&...