59 de elevi din Botoșani au ales licee din Suceava. 9 elevi din alte județe s-au înscris în licee botoșănene!

59 de elevi din Botoșani au ales licee din Suceava. 9 elevi din alte județe s-au înscris în licee botoșănene!

Nouă elevi din alte județe ale țării au optat să continue studiile în licee din Botoșani. Este vorba despre cinci elevi din Suceava, doi din Iași, unul din Constanța și unul din Vaslui.

Dintre cei nouă elevi din afara județului Botoșani, 4 au intrat la liceu cu medii peste 9, restul având între 8,84 și 5,02. Cea mai bună medie aparține unei eleve de la Liceul Teoretic "Callatis" Mangalia, județul Constanța, care a intrat cu media 9,76 la Colegiul Național "Mihai Eminescu" (științe ale naturii), următoarea medie aparținând unei eleve de la Școala Gimnazială "Dimitrie Onciul" Straja, județul Suceava. Cu media 9,40, ea a ales Colegiul Național "A.T.Laurian" (științe ale naturii)

Unitățile școlare alese de către cei nouă elevi sunt: Colegiul Național "A.T.Laurian" - 2, Colegiul Tehnic "Gheorghe Asachi" - 2, Colegiul Național "Mihai Eminescu" - 1, Liceul Teoretic "Grigore Antipa" - 1, Liceul Pedagogic "Nicolae Iorga" - 1, Liceul "Ștefan D. Luchian" Stefănești - 1, Liceul "Dimitrie Negreanu" - 1.

În schimb, în județul vecin, dintre cei 73 de elevi din alte judeţe care au ales licee din Suceava, 59 sunt din Botoșani. Ceilalţi provin din Neamţ, Constanţa şi Ilfov (câte doi elevi) şi Satu Mare, Galaţi, Bacău, Olt, Iaşi, Maramureş, Giurgiu şi Braşov (câte un elev).

Dintre cei 59 de elevi botoșăneni care au ales licee din Suceava, în vârful ierarhiei se află o absolventă a Şcolii Gimnaziale "Leon Dănăilă" din Darabani, care a fost admisă cu media 9,84 la Colegiul "Petru Rareş" Suceava (mate-info). A doua medie de admitere, de 9,67, este tot a unei absolvente din Boto;ani, de la Şcoala Gimnaziala "Nicolae Iorga" Dersca, care a ales Colegiul "Ştefan cel Mare" Suceava, tot mate-info.

Alți 44 de elevi din școlile botoșănene (din 117 elevi proveniți din afara județului) au ales licee din județul Iași.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pompieri botoşăneni aspiranți la Cupa Odessos

astăzi, 12:27
51

Lotul sportiv reprezentativ al Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Nicolae Iorga" al Județului Botoșani va participa la competiția internațională a pompierilor "Cup...

Program Cine Globe Botosani pentru săptămâna 25 - 31 mai!

astăzi, 11:46
90

Mai multe filme in premiera vor incepe sa ruleze de saptamana viitoare la Cine Globe!Filmul pentru copii “Operatiunea Ham-ham” va incanta intreaga familie, iar pasionatele de lectura s...

Comunicat - Deputat PSD Marius Budăi: "Guvernul face un pas major în deblocarea investițiilor prin modificarea legii achiziților publice"

astăzi, 11:35
85

Parlamentarul social-democrat Marius Budăi, președinte al Comisiei pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților a declarat joi că prin modificarea legii achizițiilor publice, Guvernul...